|
Βουτσινά, Εύη
τετάρτη 11-12-2013
Αγαπημένη Βαγγελία !
Τώρα ανήκεις στην γειτονιά των Αγγέλων
καλό σου ταξίδι ! ΝΗΡΙΚΟΣ
|
|
http://www.biblionet.gr/author/
Η Εύη Boυτσινά γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968.
Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και
δίδαξε αγγλικά, ιδιωτικά, για μερικά χρόνια. Εδώ και μια εικοσιπενταετία ασχολείται
επαγγελματικά με τη μαγειρική. Παράλληλα ασχολείται και με τη θεωρητική
πλευρά της γαστρονομίας και αρθρογραφεί σχετικά. Επίσης καταγράφει
συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό το υλικό των καταγραφών είναι και η αφετηρία για το δημιουργικό
κομμάτι της δουλειάς της ως μαγείρισσας. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο
"
Το ψωμί" κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η Β' έκδοση
το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η τετράτομη "Γεύση Ελληνική"
είναι το δεύτερο έργο της γύρω από τη γαστρονομία
(Εκδόσεις Καστανιώτη 1998, 2007).
Ακολούθησε η τρίτομη "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας"
(Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και το "Κρόκος-σαφράν"
(Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, 2004).
Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο "Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων
Και μικρό ανθολόγιο" (Εκδόσεις Κτίστη, 1981). Θα ήθελε να μαγειρέψει
για τον Θεόδωρο Ντοστογιέφσκι, για τους Μπητλς, για τον Μάρκο Βαμβακάρη
και για τον Βαν Γκογκ και πιστεύει πως μια μέρα θα τα καταφέρει.
|
|
|
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ |
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ |
(2010) | Authentic Greek Cooking, Fagotto |
(2010) | Αυθεντική ελληνική κουζίνα, Fagotto |
(2010) | Μαγειρική για δύσκολους καιρούς, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2009) | The Cookery of Lefkada, Fagotto |
(2009) | Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος, Μίλητος |
(2009) | Καθημερινή μαγειρική, Η Καθημερινή |
(2009) | Τα νηστήσιμα, Η Καθημερινή |
(2008) | Λευκαδίτικα μαγειρέματα, Fagotto |
(2007) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2007) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2007) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2007) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2007) | Ημερολόγιο 2008: Άρτος ο περιούσιος, Μίλητος |
(2005) | Ημερολόγιο 2006, της γης το χρυσάφι, Καλειδοσκόπιο |
(2004) | Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2004) | Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2004) | Κρόκος - σαφράν, Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης |
(2003) | Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2003) | Άστεων γεύσεις, ημερολόγιο 2004, Καλειδοσκόπιο |
(2002) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2002) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2002) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2002) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(2000) | Όσες γεύσεις φέρνει ο χρόνος, Η Καθημερινή |
(2000) | Το ψωμί, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(1998) | Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο, Εκδόσεις Κτίστη |
(1998) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(1998) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(1998) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
(1998) | Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη |
|
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα |
(2012) | Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή |
(2012) | Ζύμες για τάρτες και πίτσες, Η Καθημερινή |
(2012) | Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή |
(2012) | Κρέμες, γιαούρτι, τυρί, Η Καθημερινή |
(2012) | Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά, Η Καθημερινή |
(2012) | Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή |
(2012) | Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή |
(2012) | Σπιτικό ψωμί, Η Καθημερινή |
(2012) | Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή |
(2012) | Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας, Η Καθημερινή |
(2012) | Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή |
(2011) | Τάξη + αταξία, Ακρίτας
|
|
|
| Συλλογικό έργο. Μυρωδικά στο μπαλκόνι :
Καλλιέργεια, 35 συνταγές / Συλλογικό έργο
, Ντίνος Κιούσης, Αλέξανδρος Γιώτης,
Νένα Ισμυρνόγλου, Εύη Βουτσινά,
Χριστόφορος Πέσκιας,Αλέξανδρος Παπανδρέου.
- Αθήνα : Η Καθημερινή, 2012. - 71σ. · 26x18εκ.
- (Βιβλιοθήκη Γεύσης: Κάν'το Μόνος Σου)
ISBN 978-960-475-210-2 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί] € 2,50 (Τελ. ενημ: 29/1/2013) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%.
Μαγειρική [DDC: 641.5] |
| Συλλογικό έργο. Σπιτικές κονσέρβες :
Λαχανικά στο λάδι, τουρσιά,
ελιές, πελτέδες, μαγιονέζα, πέστο, αλίπαστα:
36 συνταγές / Συλλογικό έργο,
Εύη Βουτσινά, Αλέξανδρος Γιώτης,
Νένα Ισμυρνόγλου,
Χριστόφορος Πέσκιας. - Αθήνα :
Η Καθημερινή, 2012. - 71σ. · 26x18εκ. -
Βιβλιοθήκη Γεύσης: Κάν'το Μόνος Σου)
ISBN 978-960-475-203-4 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί] € 2,50 (Τελ. ενημ: 29/1/2013) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%.
Μαγειρική [DDC: 641.5] |
| Συλλογικό έργο. Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο
- Χειμώνας :
Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες,
διατηρητέα: 31 συνταγές /
Συλλογικό έργο, Ντίνος Κιούσης,
Εύη Βουτσινά, Νένα Ισμυρνόγλου,
Στέλιος Παρλιάρος. - Αθήνα :
Η Καθημερινή, 2012. - 71σ. · 26x18εκ. -
(Βιβλιοθήκη Γεύσης: Κάν'το Μόνος Σου)
ISBN 978-960-475-204-1 (Μαλακό εξώφυλλο)
[Κυκλοφορεί] € 2,50 (Τελ. ενημ: 29/1/2013) ·
Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%.
Ζαχαροπλαστική [DDC: 641.86] |
| Συλλογικό έργο. Χειροποίητα ζυμαρικά :
30 συνταγές /
Συλλογικό έργο, Χριστόφορος Πέσκιας,
Αλέξανδρος Παπανδρέου,
Νίκη Χρυσανθίδου,
Μανώλης Ασλάνογλου, Ντίνα Νικολάου,
Αλέξανδρος Γιώτης,
Εύη Βουτσινά. - Αθήνα
: Η Καθημερινή, 2012. - 71σ. · 26x18εκ.
(Βιβλιοθήκη Γεύσης:
Κάν'το Μόνος Σου)
ISBN 978-960-475-199-0 (Μαλακό εξώφυλλο)
[Κυκλοφορεί] € 2,50 (Τελ. ενημ: 29/1/2013) ·
Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%.
Μαγειρική (Ζυμαρικά) [DDC: 641.865] |
| Συλλογικό έργο. Τάξη + αταξία :
Οι νέοι φωνάζουν /
Συλλογικό έργο, Εύη Βουτσινά,
Σταύρος Γιαγκάζογλου,
Τερέζα Γιακουμάτου, π. Ευάγγελος Γκανάς,
Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής,
Ισίδωρος Ζουργός, Πρωτ. Βασίλειος Θερμός,
Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμύρού Ιγνάτιος, Αλκίνοος Ιωαννίδης,
Τζένη Κατσαρή - Βαφειάδη,
Χρήστος Κεχαγιόγλου, Γιάννης Λιγνάδης,
Πάσχος Μανδραβέλης,
Νίκος Ξυδάκης, Ζαχαρίας Παληός, Ζωή Πλιάκου,
Νίκος Σιδέρης,
Χρυσόστομος Σταμούλης, π. Φιλόθεος Φάρος ·
επιμέλεια Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης. - 1η έκδ. - Αθήνα :
Ακρίτας, 2011. - 394σ. · 21x14εκ. - (Ελληνική και
Ξένη Λογοτεχνία · 68)
Εισαγωγή: Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης. ISBN 978-960-328-426-0 (Μαλακό εξώφυλλο)
[Κυκλοφορεί] € 15,00 (Τελ. ενημ: 2/11/2011) ·
Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%.
Νεολαία [DDC: 305.2]
Κοινωνικές επιστήμες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις [DDC: 300.4] |
| Βουτσινά, Εύη. Γεύση ελληνική : Παστά, καπνιστά, λιόκαυτα, ελιές,
τουρσιά, τυριά, γαλακτερά /Εύη Λ. Βουτσινά ·
φωτογράφιση Κωνσταντίνος Καφίρης. -
5η έκδ. - Αθήνα : Εκδόσεις Καστανιώτη, 2007. - 142σ. · 22x22εκ.
τ.4 1η έκδοση: 1998. ISBN 978-960-03-4610-7(set). ISBN 978-960-03-4609-1 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί] € 15,98 (Τελ. ενημ: 22/10/2008) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%.
Μαγειρική, Ελληνική [DDC: 641.549 5] |
1) |
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου