Μια βιβλιοθήκη γεννιέται



by Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας (Σημειώσεις) on Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 στις 2:07 π.μ.


Γράφει ο Θανάσης Μελάς

http://www.mylefkada.gr


Μια θαυμάσια πολιτιστική προσφορά στο Δήμο Λευκάδας για το Δημοτικό Διαμέρισμα Απολλωνίων, έκανε ύστερα από τρίχρονη και πλέον δυστοκία ο κ. Γεώργιος Φατούρος.
Ο κ. Γ. Φατούρος λάτρης του τόπου του, γνωστός συλλέκτης βιβλίων και πιο γνωστός από την πολύχρονη ουσιαστική του ενασχόληση και προσφορά στο Σύλλογο Λευκαδίων Αττικής η « ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» και στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» δώρισε όλη του τη βιβλιοθήκη στο Δήμο Λευκάδας, με την απαίτηση να στεγαστεί σ' έναν ευπρόσωπο χώρο του κτιρίου του τ. Δήμου Απολλωνίων, στη Βασιλική απ΄ όπου κατάγεται, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενδιαφερομένων και των μαθητών του Γυμνασίου Βασιλικής.
Ο αριθμός των βιβλίων ανέρχεται στα χίλια εννιακόσια και καλύπτει τους κλάδους της Λογοτεχνίας, της Ιστορίας, της Ποίησης των Εγκυκλοπαιδειών και παντός άλλου ενδιαφέροντος. Εκτός από τα βιβλία θα πρέπει να αναφέρουμε και πλήθος περιοδικά με θαυμάσια άρθρα που μπορούν να ικανοποιήσουν τα ενδιαφέροντα και των πλέον απαιτητικών αναγνωστών.
Όλα αυτά βρίσκονται πλέον στη Βασιλική και δε μένει παρά οι αρμόδιοι, Δήμος, Περιφέρεια, τοπικός Αντιδήμαρχος να ενδιαφερθούν ουσιαστικά ώστε ο θησαυρός αυτός να τοποθετηθεί σε κατάλληλα ράφια κατάλληλου χώρου, να καταλογραφηθούν τα βιβλία για να αποτελέσουν κτήμα και εργαλεία χρήσης των κατοίκων της Νότιας Λευκάδας. Η τυχόν παραμονή τους στα κλειστά χαρτοκιβώτια που έφτασαν στη Βασιλική, σε κλειστό δωμάτιο-αποθήκη θα είναι απαράδεκτη ενέργεια.
Στον κ. Φατούρο θα πρέπει να εκφράσουμε συγχαρητήρια για την προσφορά του και πολλές ευχαριστίες γιατί δεν ξέχασε μια σημαντική ανάγκη του τόπου του, δηλαδή μια οργανωμένη βιβλιοθήκη, ικανή να εξυπηρετεί πλείστες όσες πνευματικές ανάγκες.