ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άξιος ο Νέος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης - ...

ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Άξιος ο Νέος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ

χειροτονία

Χειροτονήθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Λευκάδα από τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλο,σε πρεσβύτερο  ο Ιεροδιάκονος Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ενώ στην συνέχεια του Δόθηκε ο Τίτλος του Αρχιμανδρίτη της Ι. Μητροπόλεως. 
Ο χειροτονηθείς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν στην απόφασή του να αφιερωθεί στην Ιεροσύνη. 
Στην τελετή παρέστησαν Πολλοί Ιερείς,οι Τοπικές Αρχές και πλήθος Πιστών που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον Ναό, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να μείνουν Εκτός Ναού και να ακούσουν τα τεκταινόμενα απ’ τα μεγάφωνα! 

Κλήρος και Λαός Αναφώνησαν κατά την διάρκεια της Χειροτονίας το “άξιος, άξιος”, ενώ μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο π. Ιωαννίκιος μοίρασε το αντίδωρο στο χριστεπώνυμο πλήρωμα το οποίο στην συνέχεια δεν παρέλειψε να τον συγχαρεί αλλά και να ευχηθεί στους γονείς του Νέου Αρχιμανδρίτη, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεράσιμο Ζαμπέλη , την Πρεσβυτέρα και τα Αδέρφια του, οι οποίοι έδειχναν ευτυχείς και ήταν εμφανώς συγκινημένοι.
Μετά το Πέρας της Τελετής ο π. Ιωαννίκιος Παρέθεσε Γεύμα σε Εστιατόριο στον Άγιο Νικόλαο της Αιτωλοακαρνανίας 

Ακολουθεί το βιογραφικό του χειροτονηθέντος Αρχιμανδρίτη 
Ο Ιωαννίκιος Ζαμπέλης του Γερασίμου -κατά κόσμον Ιωάννης- γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1983 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο το 2011. Από το 2012 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος. Είναι επίσης τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη Μοναχός ως αδελφός της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας και χειροτονήθηκε διάκονος το 2009. Διακονεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Λευκάδας. Παράλληλα από το 2008 διευθύνει το Κέντρο Νεότητας της ΙΜ Λευκάδας και Ιθάκης. Ασχολείται με τη δημιουργία κατηχητικού υλικού, την επιμόρφωση στελεχών νεανικού έργου, την οργάνωση και τη λειτουργία εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, την υμνογραφία και την τοπική ιστορία της Λευκάδος, ενώ έχουν εκδοθεί σχετικές εργασίες του. Αρθρογραφεί περιστασιακά σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η Λευκαδίτικη Ενημέρωση Πάντα Κοντά σε Όλα τα Τεκταινόμενα στο Νησί μας και Όχι Μόνο σας Παρέχει το Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ από τα Προαναφερθέντα.

Φώτο  Ρεπορτάζ  Μπορείτε να Χρησιμοποιήστε Μόνο με την Άδεια της Διεύθυνσης της Λευκαδίτικης Ενημέρωσης και Φυσικά Πάντα Πρέπει να Αναγράφεται την Πηγή και τον Συντάκτη.

Φώτο  Ρεπορτάζ   Διονύσιος   Κούρτης