ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΡΤΕΚΗΣ Η ερμηνεία ενός ρόλου είναι η πιο ηθική στιγμή του προσώπου"

                                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΡΤΕΚΗΣ.

Η "Σκοτεινή Θάλασσα", οι viral σκηνές του Οικονομίδη, η παράσταση που ανέβασε για τους Κούρδους πρόσφυγες και η σημασία της διατήρησης της μνήμης και όχι του θρήνου
https://www.news247.gr




ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ταλέντο, σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους ,που τον βλέπουμε,να μετουσιώνεται κάθε φορά , και σε διαφορετικό χαρακτήρα !
Πότε σαν τον σκληρό , στη δύσκολη σκηνή για την “Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” πότε σαν τον << Σάββα Γκορίτσα>> ,στη Σκοτεινή θάλασσα τον σύζυγο της Όλγας. αργό ,λιγομίλητο Χαμηλών τόνων, αλλά και διαλλακτικό, ένα εξ ίσου απαιτητικό ρόλο , που όμως μας κάνει να αναρωτιόμαστε ,αν στ αλήθεια , είναι ο ίδιος !
Συμμετείχε στην ταινία «Έντεκα», αποσπώντας και το βραβείο ερμηνείας στο ελληνικό 48 hours Film project Festival, αλλά και στο Λας Βέγκας όπου συμμετείχαν οι καλύτερες ταινίες του θεσμού από 79 χώρες.
Πέρασαν πάνω από 35 ίσως χρόνια πριν τον συναντήσω τηλεοπτικά ,όμως τον γνώρισα αμέσως Μπορεί να τον θυμόμουνα με την τσάντα του δημοτικού στην πλάτη και με το ανέμελο χαμόγελο του νεαρού κύριου ! όμως ναί τον γνώρισα ! κάτι στο βάθος των ματιών του σαν να μου ψιθύριζε εγώ είμαι ! ο Γιάννης της κυρίας Τσορτέκη πράγματι και μου έφερε στο νου όλες τα ξέγνοιαστες στιγμές της νιότης ! τότε που δεν είχαμε μάθει να λέμε το ΑΝΤΙΟ στα αγαπημένα μας πρόσωπα που σήμερα μας κοιτούν χαμογελώντας από ψηλά με ικανοποίηση ψιθυρίζοντάς μας ,να οι δρόμοι των παλιών εποχων δεν χάθηκαν επιτέλους συναντήθηκαν !
Ο Γιάννης Τσορτέκης, είναι πλέον ένας φτασμένος ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο και όσο και αν λόγω ορισμένων ρόλων του να έχουμε σχηματίσει την εικόνα του “σκληρού” στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ίδιο ευαίσθητο νεαρό μικρό κύριο όπως τον αποκαλούσαμε του τότε που <<όπως εξομολογείται ο ίδιος, δεν του περνάει καν απ’ το μυαλό να εκδικηθεί, και αντιμετωπίζει την κάθε του επαγγελματική του σχέση σαν ερωτική >>
. Γι’ αυτό και τον βλέπουμε να μεταλλάσσεται και να μεταμορφώνεται, πείθοντάς μας ότι είναι γεννημένος για να ενσαρκώσει την κάθε περσόνα που υποδύεται.
https://www.elculture.gr/blog/article/giannis-tsortekis

Συμμετείχε στον κινηματογράφο στην ταινία "Το μικρό ψάρι" και πρόσφατα στην ταινία "Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς".





Το 2021 πήρε το βραβείο «Καλύτερος Ηθοποιός» για τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ταινία


Συμμετείχε στη σειρά Καρτ Ποστάλ (ΕΡΤ1), και παίρνοντας μέρος φέτος στη Σκοτεινή Θάλασσα γίνεται για εμάς ο λιγομίλητος << Σάββας >>ο οποίος έχοντας περάσει τη μισή ζωή του στη θάλασσα ως ψαράς, σαν βρίσκεται μόνος του στα ανοιχτά, θεωρεί ότι «μιλάει με τον Θεό»

Συμμετέχει στον Δάσκαλο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που θα προβληθεί στο MEGA!


η ευχή μας από καρδιάς Γιάννη
<< Παντοτινές επιτυχίες !!! >>>