Φωτούλα Βλάχου –Ζωγράφου Η Λευκαδίτισσα φίλη μας που μας στέλνει την αγάπη της από την Αμερική



Η αγαπημένη μας φίλη Φωτούλα Βλάχου –Ζωγράφου είναι κόρη του Στάθη Βλάχου- Λεβεντιά


και της Κασσιανής Βλάχου Κουκουλιώτη


Γεννήθηκε στη Καρυά Λευκάδας ,και τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Λευκάδα ,


σε μια γειτονιά γεμάτη γαλήνη και ζεστασιά ,


χρόνια που έμειναν και θα μείνουν για πάντα στη καρδιά της.


Γύρω στο 1966 η Οικογένειά της έφυγε από το νησί για την Αθήνα


και σε λίγα χρόνια για την Αμερική


Σήμερα μένει μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας με την Οικογένειά της ,


όμως η Παράδοση είναι μέσα της και δημιουργεί αριστουργήματα


αντάξια της αγαπημένης της μητέρας Κασσιανής Βλάχου


Είναι αυτοδίδακτη στο quilting .


Εχει φίλες quilters από όλο τον κόσμο και είναι μέλος του Quilting Board club


Ας απολαύσουμε δημιουργίες της







Το έργο είναι μια Πάντα που κέντησε το 1946 η τότε νεαρή Κασσιανη Κουκουλιωτη Θέμα Ο Φριξοs και η Ελλη απο την Ελληνικη Μυθολογια!! Η Φωτούλα αναφέρει χαρακτηριστικά : Ο Φριξοs και η Ελλη απο την Ελληνικη Μυθολογια!! Δωρο στη κορη μου Κατερίνα !!!

Το κεντησε η γιαγια τηs(Κασσιανη Κουκουλιωτη) πριν απο 70 περιπου χρονια στη Καρυα οταν ηταν 17 χρονων..... και εγω το εκανα quilted!!!!!!!

Οι αγαπημενοι μαs ζουνε παντα μαζι μαs και φευγουν μονο οταν τουs ξεχασουμε!!!!!














άλλα έργα !!





















Φωτούλα σου στέλνουμε την αγάπη μας





Η λέξη QUILT σημαίνει κάλυμμα και προέρχεται από το λατινικό "Culcita" που σήμαινε στρώμα.


Αναπτύχθηκε από οικογένειες που εγκαταστάθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές


στην αποικιακή Αμερική, όπου οι πόροι ήταν περιορισμένοι Κάθε κομμάτι του υφάσματος


θεωρήθηκε πολύτιμo και έτσι γεννήθηκε το «συνονθύλευμα»,


Ολοι οι Φίλοι και οι γείτονες συγκεντρώνονταν (σαν «μέλισσες ")


να εργαστούν για τη δημιουργία QUILT σε σημαντικές στιγμές


όπως η γέννηση ενός παιδιού ή ενός γάμου.


Τα QUILT εξακολουθούν να έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο


στην αμερικανική κοινωνική ζωή,


ιδιαίτερα στις μεσοδυτικές πολιτείες,


είτε ως πραγματικά έργα τέχνης είτε ως ένα τρόπος


για να κινητοποιηθεί και να ενωθεί μια κοινωνία.


Σήμερα ο τρόπος αυτός μπορεί να συνδυάσει


τη συνεργασία τέχνης και Παράδοσης


σε επίπεδο καλλιτεχνικής πολυπλοκότητας που δεν έχουμε ξαναδεί !!!!!!!!!!!!



http://dialogaquilt.com/filosofia



Η Ιστορία της Patchwork / Quiltingαπό
HELEN PAGE (1999)


( Σας Παραθέτουμε το κελιμενο όπως έχει και όπως μςταφράστηκε
από το σύστημα )

http://members.optusnet.com.au/~kakeand2/page2.html


Συνονθύλευμα, είναι η συναρμολογώντας διάφορα μικρά σχήματα από ύφασμα για να κάνουν ένα μεγάλο κομμάτι. Quilting είναι η ραφή που συνδέει τα στρώματα της συνονθύλευμα, padding και υποστήριξης υφάσματος μαζί. Αυτό το σκάφος έχει σημειωθεί στην ιστορία από πολύ παλιά. Ήταν κατ 'αρχάς μια τέχνη που δημιουργείται από αναγκαιότητα και για πρακτικούς λόγους, αλλά όπως έκανε τον τρόπο του κάτω από το ιστορικό μονοπάτι έγινε ένα δημοφιλές χόμπι που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει.


Λίγες πολύ παλιά παραδείγματα συνονθύλευμα έχουν ανακαλυφθεί. Μια καπιτονέ κηδεία σκηνή θόλος βρέθηκε στον τάφο της βασίλισσας Esi-mem-kev της Αιγύπτου, ο οποίος έζησε περίπου από το 980 π.Χ.. Το 1903 ένα σκαλιστό σχήμα ελεφαντόδοντο ενός Φαραώ από την αιγυπτιακή Πρώτης Δυναστείας C3400 π.Χ. ανακαλύφθηκε. Ο Φαραώ φοράει ό, τι φαίνεται να είναι ένα καπιτονέ μανδύα. Ένα άλλο κομμάτι είναι ένα χαλί βρέθηκε στο πάτωμα ενός τάφου. Αυτό πιστεύεται ότι έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα π.Χ.. Το μοτίβο της παρούσας χαλί είναι παρόμοια με τα πρότυπα ακόμη σε χρήση σήμερα.


Οι επόμενες ηχογραφήσεις της συνονθύλευμα είναι από τις αρχές του Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των δύο βαριά εξωτερικά υφάσματα, καπιτονέ με στρώματα από μαλακό υλικό παραγεμίσματος μεταξύ τους είχαν προειδοποιήσει το σώμα πανοπλία από τα στρατεύματα του Γουλιέλμου του Κατακτητή και τους Σταυροφόρους. Αυτές οι πανοπλίες σώμα συνονθύλευμα δεν εξυπηρετούνται μόνο ως πανοπλίες, αλλά έδωσε στρατιώτες ζεστασιά και προστατεύονται οι στρατιώτες από ερεθισμούς. Οι πανοπλίες συνονθύλευμα οι στρατιώτες φορούσαν ήταν μόνο για πρακτική χρήση, έτσι ώστε να ήταν απλά ραμμένες μαζί με ισχυρό νήμα σε ευθείες γραμμές.


Πιστεύεται ότι αυτή η καπιτονέ πανοπλία ενέπνευσε την κατασκευή και χρήση των καπιτονέ καλύμματα κρεβατιών (McCalls (επιμ) 1982). Καπιτονέ καλύμματα κρεβατιών έγινε συχνά αναφέρονται στα αποθέματα των νοικοκυριών και των λογαριασμών του 11ου, 12ου και 13ου αιώνα.


Τον 14ο αιώνα υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στο κλίμα της Δυτικής Ευρώπης. Οι χειμώνες έγιναν εξαιρετικά κρύα και πικρή. Αυτή η αλλαγή του κλίματος έκανε το καπιτονέ κρεβάτι καλύπτει μια ανάγκη. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από οτιδήποτε μπορούσαν να βάλουν τα χέρια τους για να γεμίσουν τα καλύμματα συνονθύλευμα, όπως βρύα, φτερά, μαλλί προβάτων, ακόμη και γρασίδι - που ήταν απελπισμένοι για ζεστασιά.


Στη Νότια Ευρώπη, οι χειμώνες δεν ήταν τόσο σκληρή και patchwork και να γεμίσει έγινε ένας διακοσμητικός τρόπος ντύσιμο τον εαυτό σας, το κρεβάτι σας και την οικογένειά σας. Τα πρακτικά κομμάτια, όπως κλινοσκεπάσματα έγινε όμορφο να εξετάσουμε, καθώς και χρήσιμα στοιχεία.


Στη Βρετανία και την Ολλανδία, συνονθύλευμα και να γεμίσει έγινε μια επιχείρηση (όχι σε αντίθεση με οικοτεχνία μας). Η γεμίσει στο κρεβάτι καλύπτει έγινε περίπλοκη και το "κρεβάτι έπιπλα" έγινε πιό βραβευθείσα κατοχή για να παραδοθεί από γενιά σε γενιά. Παπλώματα έγιναν σημαντικές οικογενειακές κομμάτια και τα νεαρά κορίτσια θα μάθουν να μπάλωμα και πάπλωμα σε νεαρή ηλικία, έτσι ώστε να μπορούσε να ξεκινήσει μια προίκα. Όταν ένα κορίτσι αρραβωνιάστηκε που θα ξεκινήσει Νυφικό πάπλωμα της. Αυτό το πάπλωμα θα ήταν η πιο περίτεχνη στην προίκα της, και η νύφη να είναι, θα έχουν τους φίλους και συγγενείς για να βοηθήσει το τέλος της αυτό.


Η παράδοση των αποφάσεων πάπλωμα λήφθηκε στην Αμερική από τους Προσκυνητές. Πήραν τουλάχιστον ένα κομμάτι του "έπιπλα κρεβάτι" με τους πενιχρά αποσκευές τους.Οι προσκυνητές είχαν έναν σκληρό χρόνο στην Αμερική με τα σκληρά κλίματα και τις κακές συνθήκες του εδάφους. Όπως έχουν τα πράγματα έφθειρε δεν υπήρχαν χρήματα για να τους αντικαταστήσουν, έτσι ώστε τα πάντα ήταν επισκευάζονται και επαναχρησιμοποιούνται. "Έπιπλα Bed" δεν αποτέλεσε εξαίρεση, τα παπλώματα ήταν patched ξανά και ξανά και αυτά τα παπλώματα έγινε η βάση για τις εφευρετικές μορφές συνονθύλευμα του 18 ου και 19 ου αιώνα.


Quilting και συνονθύλευμα έγινε ένα ουσιαστικό σκάφος λιτότητα και καθιερώθηκε ως μέρος της εγχώριας και κοινωνική ζωή της εποχής. Το συνονθύλευμα δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο ως έπιπλα κρεβάτι, αλλά για σκηνές, στρώματα, δάπεδα, προστάτες των καλλιεργειών και τα είδη ένδυσης. Οι γυναίκες της εποχής είχε μια σκληρή ζωή, έτσι που πραγματοποιήθηκε μέλισσες γεμίσει ως ένας τρόπος για να "απολαύσουν ένα παραγωγικό διάλειμμα από σημαντικές δουλειές τους" (Chainey, 1977).


Με ο πληθυσμός αυξάνεται γρήγορα, η Αμερική άρχισε να ευημερεί. Θαλάσσιες οδούς μεταξύ της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ανατολής άνοιξαν και τα εισαγόμενα υφάσματα έγιναν διαθέσιμα. Υπήρξε σήμερα μια ευρεία επιλογή των υφασμάτων που θα έπρεπε και συνονθύλευμα έγινε μια τέχνη.


Η δημοτικότητα του συνονθύλευμα αυξήθηκε μέχρι τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο ξέσπασε. Ήταν αυτή τη στιγμή καλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα έγιναν πιο εύκολα διαθέσιμες και οι άνθρωποι φαίνεται να επιλέγουν έτοιμα παπλώματα αντί χειροποίητα παπλώματα (Chainey, 1977). Καθώς οι γυναίκες άρχισαν να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό συμπληρώνοντας τις θέσεις που μένουν κενές από τους άνδρες που πήγε στον πόλεμο, απλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνουμε τέτοια πράγματα όπως συνονθύλευμα.


Κατά τη διάρκεια των ετών του πολέμου λιγότερο χρόνο αφιερώθηκε σε patchwork και έγινε μια ανησυχία ότι οι δεξιότητες που σχετίζονται με το συνονθύλευμα θα πεθάνουν.Στην Αγγλία, η Αγροτική Βιομηχανία Προεδρείο θέλησε να διασφαλίσει τη συνεχή παράδοση των συνονθύλευμα και αποφάσισε να αναθέσει ίδια έργα από ειδικευμένους patchworkers. Το Προεδρείο να ενθαρρύνονται επίσης να μεταδώσει τις δεξιότητές τους σε άλλους.


Ήταν στις αρχές του 19 ου αιώνα που patchwork έφερε στην Αυστραλία από τη βρετανική. Elizabeth Fry (1780 - 1845) ήταν ένας Βρετανός μεταρρυθμιστής φυλακών ο οποίος επέμεινε ότι οι κρατούμενοι που χρειάζονται βοήθεια και όχι τιμωρία, προκειμένου να γίνουν καλοί πολίτες. Έκανε πολλή εργασία για τις γυναίκες κρατουμένων στο Λονδίνο και όταν έλαβε γνώση των όρων των κρατουμένων στο πλοίο κατάδικος πλοία που κατευθύνονται στο Botany Bay αποφάσισε να βοηθήσει εκεί. Ήταν ένας ισχυρός υποστηρικτής της «τη συνήθεια της βιομηχανίας" (Rolfe, 1987).


Το 1818 έφερε για τις μεταρρυθμίσεις σε ένα πλοίο που ονομάζεται Μαρία (αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε αρχίσει στο Λονδίνο). Στο πλοίο οι γυναίκες θα πρέπει να χωρίζονται σε ομάδες των δώδεκα, οι ομάδες αυτές παρέχονται με συνονθύλευμα υλικά, καθώς και ορισμένες άλλες απαιτήσεις πλέξιμο και το ράψιμο. Εκείνη την εποχή υπήρχε μια αγορά για συρραφή στη Νέα Νότια Ουαλία, έτσι ώστε ό, τι έγινε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα μπορούσε να πωληθεί κατά την άφιξη, παρέχοντας τις γυναίκες με λίγα χρήματα και κάποια αξιοπρέπεια.


Elizabeth Fry συνέχισαν να επισκεφθείτε και να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις γυναίκες σχετικά με τα πλοία που αποπλέουν από την Αυστραλία μέχρι το 1841 Το 1827 Elizabeth Fry έγραψε:



"Επισήμως, συνονθύλευμα κατέλαβαν μεγάλο μέρος του χρόνου των γυναικών περιορίζεται σε Newgate, όπως κάνει ακόμα ότι από τα θηλυκά κατάδικους για το ταξίδι στη Νέα Νότια Ουαλία. Είναι μια άψογη κατάσταση της απασχόλησης των γυναικών κρατουμένων, αν καμία άλλη εργασία μπορεί να αγοραστεί , και είναι χρήσιμη ως μέσο για τη διδασκαλία τους την τέχνη του ραψίματος. "Μετά την εισαγωγή του μωσαϊκού σε Αυστραλία, ακολούθησε η παγκόσμια τάσεις ευρύ όλο και πιο δημοφιλής με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στη συνέχεια μειώνεται σε δημοτικότητα, καθώς οι γυναίκες είχαν περισσότερες χρονικούς περιορισμούς που τους έχουν επιβληθεί.


Quilting και συνονθύλευμα σχεδόν ξεθωριάσει έξω μέχρι τα τέλη του 1960 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν υπήρξε μια απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος. Αυτό το ενδιαφέρον προκλήθηκε από τις Γιορτές American Bicentennial. Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων αποφασίστηκε από το συνονθύλευμα ήταν μέρος της αμερικανικής ιστορίας που θα κρατήσει ένα διαγωνισμό συνονθύλευμα. Αυτός ο ανταγωνισμός ανανεωμένο παλιό ενδιαφέρον και προκάλεσε το ενδιαφέρον της νέας γενιάς.

Η ιστορία της συνονθύλευμα πάει πίσω πολλά χρόνια και εκτείνεται σε όλη την υδρόγειο. Έχει μια ιστορία χτισμένο στην αναγκαιότητα και λιτότητα. Συνονθύλευμα σήμερα θεωρείται ένα δημιουργικό χόμπι και σε ορισμένες στιγμές στην ιστορία μας, θα έχουν θεωρηθεί επίσης, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό έγινε για μια ανάγκη. Αυτή η ανάγκη μπορεί να έχουν ζεστασιά, λιτότητα ή ακόμη περισσότερο άυλα στοιχεία, όπως η κοινωνικοποίηση και την αξιοπρέπεια.