ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          Πάτρα 30 Μαΐου 2017
                                                 

Εξαιρετική απήχηση αλλά και επιτυχία σημείωσε η μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το παρελθόν Σάββατο στο κατάμεστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με την από κοινού διοργάνωση της ‘’ΚΙΒΩΤΟΥ ΑΓΑΠΗΣ’’, αλλά και των Συλλόγων Επτανησίων Πάτρας [Ζακυνθίων, Ιθακησίων, Κερκυραίων και Λευκαδίων], με στόχο να ενισχυθεί ο ιερός σκοπός του δραστήριου αυτού Φιλανθρωπικού Σωματείου- Ασύλου Αναπήρων Παιδιών και με το γενικό τίτλο: ‘’Μουσική και Τραγούδια για τα παιδιά της Κιβωτού’’.

Προσκεκλημένοι ήταν, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ και το φωνητικό σχήμα της Ζακύνθου ‘’ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ’’, με την παράλληλη ευκαιρία του εορτασμού των 153 χρόνων, από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Η ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ’’, αποδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία, για μία ακόμα φορά στην πολύχρονη παρουσία της στα Πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνον, πλαισίωσε τη συναυλία με τέσσερα τμήματα της: τη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος] και το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ [Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος], με ένα πρόγραμμα από το διεθνές μουσικό ρεπερτόριο, αλλά και από τα Επτάνησα. 

Οι ‘’ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ’’, που έκλεισαν και το πρόγραμμα της συναυλίας, ερμήνευσαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα θρησκευτικής και Επτανησιακής μουσικής, με τη διεύθυνση του Μουσουργού, Ιάκωβου Κονιτόπουλου. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Γραμματέας του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Αθανασία Παπασταύρου.

Παρέστησαν, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Απόστολος Κατσιφάρας και Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου, Ελευθέριος Νιοτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, Διονύσιος Μπάστας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Νικόλαος Κοτρωνιάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων, Διονύσης Πλέσσας, Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας, ο Αντιπρύτανης, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο λογοτέχνης- ποιητής Κώστας Λογαράς, εκπρόσωποι φορέων κ.α. 

Χορηγοί ήταν: CARAVEL, S/M ΑΡΑΠΗΣ, AEGEAN- ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, COFFEE ISLAND, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΓΙΑΣ, ΑΧΑΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, PATRAS PALACE HOTEL, PATRAS TRAVEL- ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ.



Χορηγοί επικοινωνίας ήταν: IONIAN TV, THE BEST, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΓΝΩΜΗ, ΚΟΣΜΟΣ, DETE.gr, ΜΑΧ FM, ΣΚΑΙ 89,4.