Βαδίστε στις πιο εντυπωσιακές πεζογέφυρες του κόσμου!


Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism
http://PanhellenicPost.com

Βαδίστε στις πιο εντυπωσιακές πεζογέφυρες του κόσμου!
inShare
0

Τα πρόσφατα εγκαίνια της πρώτης πεζογέφυρας στον κόσμο, που ένωσε δυο κορυφές στην Ελβετία είναι ένα ακόμα παράδειγμα, που αποδεικνύει ότι οι πεζοφέφυρες, που παλιά κατασκευάζονταν για καθαρά πρακτικούς λόγους, φτιάχνονται σήμερα και με γνώμονα την ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, που θα προσφέρουν.

Δείτε αυτήν και εννέα ακόμα θεαματικές γέφυρες, που η διάβαση τους ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη! Το CNN μας παρουσιάζει.

SkyBridge, Σότσι, Ρωσία

Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου αποτελεί τμήμα του νέου SkyPark στην πόλη του Σότσι, το οποίο φιλοξενεί ακόμα την υψηλότερη κούνια του κόσμου. Η 439 μέτρων γέφυρα έχει δύο πλατφόρμες παρατήρησης, προσφέροντας καταπληκτική θέα στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ υπάρχει και μια πλατφόρμα για bungee jumping στο κέντρο της.

Aiguille du Midi Bridge, Όρος Mont Blanc, Γαλλία

Η γέφυρα συνδέει τις βόρειες και νότιες κορυφές του όρους Aiguille du Midi στις γαλλικές Άλπεις και βρίσκεται 3.842 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Για να φτάσει κάποιος εδώ θα χρειαστεί να κάνει μια βόλτα με το ψηλότερο τελεφερίκ σε κάθετη ανάβαση στον κόσμο. Από την κορυφή, οι επισκέπτες μπορούν να δουν στη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Tigbao Hanging Bridge, Bohol, Φιλιππίνες

Αυτή η δομή μοιάζει πιο αδύναμη, από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, αφού είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, ενώ η χρήση μπαμπού στο ανώτερο στρώμα προστέθηκε για να δώσει ένα αυθεντικό αποτέλεσμα. Η γέφυρα κρέμεται 25 μέτρα πάνω από το ποτάμι.

Taman Negara National Park Bridge, Όρη Titiwangsa, Μαλαισία

Έχοντας 530 μέτρα μήκος, αυτή είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Μαλαισίας, ενώ θα μπορούσε να είναι και η πιο στενή. Εκτείνεται πάνω από την κορυφή των δέντρων του Taman Negara, του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Μαλαισίας. Οι Επισκέπτες με υψοφοβία καλό είναι να ξέρουν ότι τα σχοινιά ελέγχονται κάθε πρωί.

Capilano Suspension Bridge, Βανκούβερ, Καναδάς

Η κρεμαστή γέφυρα Capilano εκτείνεται 137 μέτρα σε μήκος και στέκεται 70 μέτρα πάνω από ποταμό Capilano στο Βανκούβερ. Χτίστηκε αρχικά από τον μηχανικό George Grant Mackay το 1889, αλλά χτίστηκε εκ νέου το 1956. Σήμερα, είναι το παλαιότερο και πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Βανκούβερ, που προσελκύει πάνω από επισκέπτες ετησίως.

Hanging Bridge of Ghasa, Νεπάλ

Αυτή η γέφυρα δεν είναι μόνο για τη διέλευση πεζών, αφού τη διασχίζουν καθημερινά γαϊδούρια, αγελάδες και κατσίκες. Στην πραγματικότητα, κατασκευάστηκε ειδικά για τα ζώα, ως λύση στη συμφόρηση που προκαλείται από την ύπαρξη βοοειδών οδηγήθηκαν στους στενούς δρόμους της πόλης. Σήμερα, τα ζώα παραμένουν οι μεγαλύτεροι χρήστες της κρεμαστή γέφυρα της Ghasa, την οποία όμως περνούν και αγρότες που μεταφέρουν αγαθά στις οικογένειες ντόπιων.

Trift Bridge, Gadmen, Ελβετία

Ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος αυτή την ελβετική κρεμαστή γέφυρα είναι μέσω ενός τελεφερίκ, που κρέμεται πάνω από τον παγετώνα Trift και έχει μήκος 170 μέτρα. Χτίστηκε ως απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αφού μέχρι πρόσφατα, ήταν δυνατή η ορειβασία στην κορυφή του παγετώνα, αλλά όταν εκείνος άρχισε να λιώνει, η γέφυρα έγινε η μοναδική οδός πρόσβασης. Η δομή της βασίζεται στις παραδοσιακές γέφυρες του Νεπάλ, που είναι φτιαγμένες από σχοινί και είναι η μεγαλύτερη και υψηλότερη στις Άλπεις.

El Caminito Del Rey, Μάλαγα, Ισπανία

Μία από τις πολλές γέφυρες στο El Caminito Del Rey, που σημαίνει “το μικρό μονοπάτι του βασιλιά”, συνδέει τη διαδρομή, που ακολουθεί τη δομή του βράχου. Χτίστηκε για περνούν από εκεί οι εργαζόμενοι στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στους καταρράκτες Chorro και Gaitanejo. Γρήγορα έγινε ένα τουριστικό αξιοθέατο και πρόσφατα ξανάνοιξε μετά από σημαντικές ανακαινίσεις. Ολόκληρη η διαδρομή έχει μόλις ένα μέτρο πλάτος και ανέρχεται σε πάνω από 100 μέτρα πάνω από τον ποταμό.

Marienbrücke, Βαυαρία, Γερμανία

Η Marienbrücke ή Γέφυρα της Μαρίας βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το όμορφο κάστρο Neuschwanstein της Βαυαρίας και γεφυρώνει το φαράγγι Pollat. Πήρε το όνομα της από την Μαρία της Πρωσίας, σύζυγο του βασιλιά Μαξιμιλιανού του II και μητέρα του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΙ, ο οποίος έχτισε το κάστρο. Υπήρχε μια ξύλινη γέφυρα πάνω από το φαράγγι, αλλά ο βασιλιάς Λουδοβίκος ήθελε κάτι πιο σταθερό για να παρακολουθεί την κατασκευή του κάστρου του και έτσι αντικατέστησε τα ξύλινα κάγκελα με σιδερένια.

Peak Walk by Tissot, Bernese Oberland, Ελβετία

Τον Οκτώβριο άνοιξε η πρώτη κρεμαστή γέφυρα πεζών στον κόσμο, που συνδέει δύο βουνοκορφές στο Bernese Oberland της Ελβετίας. Η μήκους 107 μέτρων γέφυρα συνδέει την κορυφή View Point με την κορυφή Scex Rouge, ενώ η θέα που προσφέρει από το κατάστρωμα παρατήρησης στα Mont Blanc, Matterhorn, Eiger, Mönch και Jungfrau, είναι θεαματική. Η γέφυρα, που κόστισε $ 2 εκατομμύρια δολάρια, θα παραμείνει ανοικτή όλο το χρόνο.
ΠΗΓΗ: news.gr