Υπέρλαμπρη η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα Κύριο







Με λαμπρότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στην επιβλητική αίθουσα συνεδριάσεων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) με την ανταπόκριση του κόσμου να ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών.


Η Μάριον Μπιτσόλα σε χρέη παρουσιάστριας συντόνισε την εκδήλωση και η ροή του προγράμματος κύλησε μέσα στα προκαθορισμένα πλαίσια, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κο Δημήτρη Πολλάτο να χαιρετίζει την εκδήλωση και το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Ε. να ανοίγει την αυλαία, παρουσιάζοντας επιτυχίες από Επτανήσιους συνθέτες σε μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Πέτρου Μήτσου. 


Μάριον Μπιτσόλα


Δημήτρης Πολλάτος, Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας


Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Ε. 




Ακολούθησε η τελετή βράβευσης με γεωγραφική σειρά των Επτανήσων όπως εμφανίζονται από βορρά προς νότο και απονεμήθηκαν ανάμεσα στα αναμνηστικά δώρα και ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι με προσωπικό γραμματόσημο από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ στους επίτιμους καλεσμένους της βραδιάς:

Κλειώ Δενάρδου, Ορέστη Καρνέζη, Κων/νο Αρβανιτάκη, Ευτυχία Μάστορα, Ευτυχία Βαγενά, Γεώργιο Κοντογιώργη, Κώστα Βουτσά, Ναπολέων Μαραβέγια, Γεώργιο Δευτεραίο, Αριάνα Φερεντίνου, Νικία Λούντζη, Τώνη Λυκουρέση, Ιωάννη Κασιμάτη, Αλέξανδρο Τζάννες και για τα μικρά νησιά του Ιονίου στην Ελένη Μαρούλη, από τους:

Ευάγγελο Γιαννουλάτο - Α΄Αντιπρόεδρο Ε.Ε.Ε., Διονυσία Μαλαπέτσα - μέλος επιτροπής Ζακύνθου Ε.Ε.Ε., Γεώργιο Βασιλειάδη - Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Έλλη Δρούλια - Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, Μανώλη Καλοκαιρινό - Πρόεδρο του Τριφυλλείου Ιδρύματος, Μαρία Στρατηγάκη - Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας του Δήμου Αθηναίων, Δημήτρη Πολλάτο - Πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Φωτεινή Βάκη (εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κου Νικόλαου Βούτση) - βουλεύτρια Κέρκυρας, Χρυσόστομο Μανιά μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., Ευαγγελία (Λίλιαν) Γαζή, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., Γιάννη Πομόνη, Β΄Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Ε., Ελένη Κονοφάου - Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ε.Ε.Ε., Ρένα Δούρου - Περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιο Κασιμάτη - Συνταγματολόγο, Φώτη Σώλο - Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Ε.Ε.Ε., αντίστοιχα.


Χορωδία Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" - Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ε.Ε.Ε.



Την εκδήλωση έκλεισε η μικτή τετράφωνη χορωδία του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» πλαισιωμένη από το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Ε. με επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες σε μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Πέτρου Μήτσου. Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν στην παρουσιάστρια Μάριον Μπιτσόλα και τον μαέστρο Πέτρο Μήτσου για την συμμετοχή τους στην 4η τελετή Βράβευσης Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα, από τον Πρόεδρο κο Δημήτρη Πολλάτο και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου. 









Το εικαστικό θέμα της πρόσκλησης φιλοτεχνήθηκε από τον Γεράσιμο Κανάκη ειδικά για την 4η τελετή Βράβευσης Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα και είναι εμπνευσμένο από τους αρχαιοελληνικούς κυματοειδείς διάκοσμους ενώ παραπέμπει στο στοιχείο της θάλασσας. Οι καμπύλες γραμμές με τις σπειροειδείς απολήξεις, προσδίδουν στο σχέδιο μία αέναη κίνηση και έναν λυρισμό που χαρακτηρίζει την επτανησιακή ψυχοσύνθεση. Τα τρία κύματα έχουν ενσωματωμένο το γράμμα έψιλον σχηματίζοντας έτσι τα αρχικά της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.







Παρευρέθηκαν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, οο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κος Γεώργιος Βασιλειάδης, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας κος Γιάννης Μπαλάφας, εκ μέρους της βουλεύτριας Κεφαλονιάς κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου ο επιστημονικός συνεργάτης της κος Γιάννης Λοφρέντας, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κα Έλλη Δρούλια, ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κος Γιάννης Δραγώνας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας στο Δήμο Αθηναίων κα Μαρία Στρατηγάκη, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κος Μανώλης Καλοκαιρινός, ο Πρόεδρος του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» κος Ευάγγελος Γεωργάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγιομαθητών Αθήνας «Ο Άγιος Ματθαίος» κος Ανδρέας Καποδίστριας , ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς - Αθηνών κος Βρεττός Κυπριώτης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Επτανησίων Αγίων Αναργύρων - Καματερού κος Φίλιππος Μουρελάτος, ο Πρόεδρος της Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΩΜΑΣ» κος Γιάννης Καρακασίδης, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων ACROPOLIS κος Κων/νος Μουζάκης, ο Αντιπρόεδρος Ομίλου UNESCO Ζακύνθου κος Μιχάλης Μεϊμάρης, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Απανταχού Παξών Νίκος Δαλιέτος, ο ταμίας του Κυθηραϊκου Συνδέσμου Αθηνών κος Γιάννης Σωτήρχος, εκπρόσωποι επτανησιακών σωματείων και άλλων φορέων.

Χαιρετισμοί στάλθηκαν από: το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, το βουλευτή Λευκάδας κο Αθανάσιο Καββαδά και τον Πρόεδρο της επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής κο Γιώργο Πάντζα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ευχαριστεί θερμά τη Δ/νση Φιλοτελισμού των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ για την άψογη συνεργασία, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» για τη συμμετοχή της χορωδίας, τον κο Ρόη Στέφανο, ιστορικό-εθνολόλο, Αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Forum για την υπηρεσία της διερμηνείας, τον κο Γιώργο Γλυτσό για την τεχνική υποστήριξη της παρουσίασης, τις μικρές κυρίες Ξένια και Κατερίνα Γιαννουλάτου για την συνδρομή τους στην απονομή των αναμνηστικών δώρων, την Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου για τη γραμματειακή υποστήριξη, την Ελένη Δήμου για την αρωγή στην υποδοχή των καλεσμένων, το προσωπικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Ευάγγελος Γιαννουλάτος, Α΄Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Ε. - Κλειώ Δενάρδου, ερμηνεύτρια


Κλειώ Δενάρδου


Πολίτης Στυλιανός ( συγγενής του Ορέστη Καρνέζη) -

Διονυσία Μαλαπέτσα, μέλος επιτροπής Ζακύνθου για την Ε.Ε.Ε.


Ο Διεθνής ποδοσφαιριστής Ορέστης Καρνέζης χαιρετίζει την εκδήλωση μέσω ζωντανής σύνδεσης


Γεώργιος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κος Γεώργιος Βασιλειάδης -

Βαλεντίνα Αρβανιτάκη (αδελφή Ντίνου Αρβανιτάκη)


Βαλεντίνα Αρβανιτάκη


Έλλη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής - Ευτυχία Μάστορα, συγγραφέας


Ευτυχία Μάστορα


Μανώλης Καλοκαιρνός, Πρόεδρος Τριφυλλείου Ιδρύματος - Ευτυχία Βαγενά, Βιοηθικός 


Ευτυχία Βαγενά


Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας του Δήμου Αθηναίων -

Γεώργιος Κοντογιώργης,Οικονομολόγος


Γεώργιος Κοντογιώργης


Κώστας Βουτσάς, ηθοποιός - Δημήτρης Πολλάτος, Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας


Κώστας Βουτσάς


Ναπολέων Μαραβέγιας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ -

Φωτεινή Βάκη, βουλευτής Κέρκυρας (εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Νικόλαου Βούτση)


Ναπολέων Μαραβέγιας


Χρυσόστομος Μανιάς, μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Ε. (Εκπρόσωπος Ιθάκης) -

Τζοβάννα Δευτεραίου (μητέρα Γιώργου Δευτεραίου)


Ο Dr Γιώργος Δευτεραίος χαιρετίζει την εκδήλωση μέσω ζωντανής σύνδεσης


Ευαγγελία (Λίλιαν) Γαζή, μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. - Αριάνα Φερεντίνου, διεθνής ανταποκρίτρια


Αριάνα Φερεντίνου


Νικίας Λούντζης, Νομικός - Γιάννης Πομόνης, Β΄Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Ε.


Τώνης Λυκουρέσης, σκηνοθέτης - Ελένη Κονοφάου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.Ε.Ε.


Τώνης Λυκουρέσης


Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής - Γιάννης Κασιμάτης, Διοικητής Αστυνομίας


Γιάννης Κασιμάτης


Γιώργος Κασιμάτης, συνταγματολόγος - Αλέξανδρος Τζάννες, αρχιτέκτοντας


Αλέξανδρος Τζάννες


Νιφόρου Ευαγγελία (συγγενής Ελένης Μαρούλη) - Φώτης Σώλος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ε.Ε.Ε.


Νιφόρου Ευαγγελία


Μάριον Μπιτσόλα, Δημήτρης Πολλάτος


Πέτρος Μήτσου, Ελένη Κονοφάου


Ορχήστρα Νυκτών Εγχδόρδων Ε.Ε.Ε., Χορωδία Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" ,

Ελένη Κονοφάου, Ευάγγελος Γεωργάκης, Πέτρος Μήτσου





Επιμέλεια κειμένου: Ελένη Κονοφάου, Διευθύντρια Πολιτιστικού Περιοδικού myEptanisa