Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα παγκοσμίως για το 2019




Ελληνες

Το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, απονέμει κάθε χρόνο Βραβεία Τουρισμού, τα οποία στην ουσία καθορίζονται από τους χιλιάδες αναγνώστες του από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ψηφίζουν βασιζόμενοι στην προσωπική τους εμπειρία.

Φέτος, η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα στον κόσμο και το περιοδικό βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να αναδείξει τους αναρίθμητους, διαφορετικούς παραδείσους που έχει η χώρα μας, αλλά και τα πολυάριθμα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας. Το ξεχωριστό με τη χώρα μας είναι πως συνδυάζει τόσα διαφορετικά είδη τουρισμού λόγω και της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης και διαμόρφωσης.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας ενθουσιάζοντας σε όλους τους τομείς» γράφει στον πρόλογο των Βραβείων για την Καλύτερη Χώρα του Κόσμου 2019 το περιοδικό, εγκωμιάζοντας την πατρίδα μας, που αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να θαμπώνει, να ελκύει και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη.

Η λίστα περιέχει κυρίως εξωτικούς προορισμούς και όχι μόνο· η Ιταλία, για παράδειγμα, δέχεται εκατομμύρια τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κυρίως για την εξαίσια αρχιτεκτονική, την πλούσια ιστορία της και τη μοναδικότητα του Βατικανού. Η χώρα μας αφήνει πίσω ακόμα και μεγάλες σε έκταση χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Νότιος Αφρική και ο Καναδάς.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που η χώρα μας διακρίνεται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Τα περισσότερα εύσημα λαμβάνουν οι εντυπωσιακές μας παραλίες, τα ακριτικά μας νησιά με την ησυχία τους και την γραφικότητά τους, αλλά και πόλεις που διακρίνονται από καινοτομία και χρησιμοποιούν έξυπνες και σοφές μεθόδους για την τόνωση του τουρισμού.

Οι 20 ομορφότερες χώρες του κόσμου για το 2019

1. Ελλάδα

2. Ιταλία

3. ΗΠΑ

4. Νότιος Αφρική

5. Γαλλία

6. Ισπανία

7. Ινδία

8. Αυστραλία

9. Ταϊλάνδη

10. Μεξικό

11. Νέα Ζηλανδία

12. Πορτογαλία

13. Καναδάς

14. Αργεντινή

15. Σρι Λάνκα

16. Μαρόκο

17. Ινδονησία

18. Ιρλανδία

19. Ιαπωνία

20. Βιετνάμ.

[olagiatingunaika.gr]


https://www.newside.gr/2019/05/ellada-psifistike-omorfoteri-xora-pagkosmios-2019/#