Άγιος Νικήτας ! στα κύματα του ιόνιου ...

Άγιος Νικήτας   http://www.lefkada-ionio.gr/

παραλία Άγιου Νικήτα
Ο Άγιος Νικήτας βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας.
η θέα προς το χωριόεκκλησία
παραλία Άγιου Νικήταφωτογραφία της παρααλίας
Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό χωριό, με αρκετά παραδοσιακό ύφος. Κατηφορίζοντας στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο του χωριού, συναντάμε την παραλία.
φωτογραφία του χωριού

Καρυά Η τέχνη του κεντήματος

Καρυά   http://www.lefkada-ionio.gr/

Το ορεινό χωριό της Καρυάς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας (υπάρχει επίσης πρόσβαση και από το Νυδρί μέσω Βαυκερής) και είναι από τα μεγαλύτερα χωριά στο νησί.
Στην Καρυά θα βρείτε αρκετά μαγαζιά με παραδοσιακά χειροποίητα κεντήματα, κεντημένα με την λεγόμενη "Καρσάνικη βελονιά", καθώς και άλλα σουβενίρ.
Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο χωριό της Καρυάς είναι το λαογραφικό μουσείο λευκαδίτικου κεντήματος "Μαρία Κουτσοχέρω".
Στην πλατεία του χωριού βρίσκονται ταβέρνες και καφετέριες, στην σκιά των μεγάλων πλατάνων που υπάρχουν εκεί.
Φωτογραφίες από την Καρυά...
πλατεία
σχολείοεκκλησία
κεντήματασουβενίρ

Καλαμίτσι ! ανέμελα καλοκαίρια !

Καλαμίτσι    http://www.lefkada-ionio.gr/

Το Καλαμίτσι βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, σε απόσταση περίπου 20 χλμ από το χωριό της Βασιλικής και μόλις 7 χλμ από τον Άγιο Νικήτα.
φωτογραφία από το χωριόΚαλαμίτσι
Στο Καλαμίτσι υπάρχουν αρκετά καταλύματα για την διαμονή σας, κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Αν και το χωριό δεν είναι δίπλα στην θάλασσα, "κατηφορίζοντας" προς τη θάλασσα υπάρχει διαθέσιμη παραλία.
δρόμος προς τις παραλίες
Συγκεκριμένα ο δρόμος (ο οποίος σε κάποια σημεία είναι αρκετά στενός), κατεβαίνοντας διακλαδίζεται στην πορεία προς τρεις διαδοχικές παραλίες, η μία είναι τα "Καβαλικευτά", η άλλη είναι το "Αβαλι" και η άλλη είναι η "Μεγάλη Πέτρα".
παραλία ΚαβαλικευτάΑβαλιφωτογραφία παραλίας