Η Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Πάτρα συναντήθηκε με τους Συλλόγους Κερκυραίων, Λευκαδίων, Ιθακησίων, Κεφαλλήνων και Ζακυνθίων που διαβιούν και δραστηριοποιούνται στην Πάτρα.

Ανταλλαγή  απόψεων προκειμένου  να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο πολιτισμός και η παρουσία των Επτανησίων. στην ευρύτερη περιοχή !!

βλέπε ρεπορτάζ 


Στο σπίτι των Κεφαλλήνων της Πάτρας “Ο Άγιος Γεράσιμος” φιλοξενήθηκε η συνάντηση των Συλλόγων Κερκυραίων, Λευκαδίων, Ιθακησίων, Κεφαλλήνων και Ζακυνθινών που διαβιούν και δραστηριοποιούνται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία επισκεφθηκε την Πάτρα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 8ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Καποδίστρια αντάλλαξε απόψεις και ιδέες για δράσεις προκειμένου να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο πολιτισμός και η κουλτούρα των Επτανησίων στην Πάτρα.

Δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που καταβάλλουν και συζήτησαν για τα έργα που η Περιφερειακή αρχή υλοποιεί σε κάθε νησί αλλά και για την ανάγκη υποστήριξης των Συλλόγων Επτανησίων για εκδηλώσεις που διοργανώνουν στην Πάτρα και αλλού.

Παρουσίασε αναλυτικά το όραμα για τα Ιόνια Νησιά και το πρόγραμμα που υλοποιείται σε έργα υποδομών όπως το οδικό δίκτυο, την ανάδειξη των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών μνημείων, την δημόσια υγεία και τα 12 Κέντρα Υγείας στα Επτάνησα που εκσυγχρονίζονται και εξοπλίζονται με μέριμνα της Περιφερειακής Αρχής, όπως και τα Γενικά Νοσοκομεία. Συζήτησαν για τον τουρισμό και την προβολή των Επτανήσων ως “ασφαλής προορισμός”, την έλξη του εσωτερικού τουρισμού και την προετοιμασία για την πτήση των υδροπλάνων που θα συνδέσουν την Πάτρα με τα Ιόνια Νησιά.
Η κα Κρατσα – Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε, επίσης, την δεσμευσή της για την πραγματοποίηση του πόθου των Επτανησίων της Αθήνας να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση ο ανδριάνδας του Διονυσίου Σολωμού στην πρωτευουσα, ενώ υποσχέθηκε και την τιμητική προβολή και άλλων εμβληματικών μορφών όπως του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.







======================================================

Κώστας Καποδίστριας (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων)

«Θέλω να ευχαριστήσω την κα Κράτσα για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευθεί και να με ορίσει αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων, πάνω στο αντικείμενο που σπούδασα.

Θα κάνουμε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, να δούμε ποια άμεσα ή έμμεσα προγράμματα τρέχουν, θα τα παρακολουθούμε, θα ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες, τους φορείς και την κοινωνία, και βέβαια θα τα διεκδικούμε όλα. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά και σε προγράμματα όπως το ΙΝΤΕΡΕΓΚ. Δεν πρέπει να χαθεί κανένα πρόγραμμα, όχι μόνο για την Ζάκυνθο, αλλά για όλα τα Ιόνια Νησιά.

Θα καταγράψουμε τις υλικοτεχνικές μας δομές, θα εξετάσουμε στην υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας τι οργανόγραμμα υπήρχε. Πρέπει να βάλουμε την χρήση ηλεκτρονικών πληροφοριών και επικοινωνιών στη δημόσια διοίκηση, να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας και να βάλουμε στο παιχνίδι και τον πολίτη. Θα επισκεφθώ όλα τα Ιόνια Νησιά και θα έχω μια πλήρη εικόνα στο άμεσο προσεχές διάστημα.» 

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

https://stigmafm.gr/interview/kwstas-kapodistrias-thematikos-antiperifereiarchhs-hlektronikhs-diakybernhshs-kai-eyrwpaikwn-programmatwn/


Πιο κάτω μεταφέρουμε από το αρχείο των Συλλόγων το αίτημα το οποίο είχε υποστηριχθεί πριν τέσσερα περίπου χρόνια με πρωτοβουλία του Μιχάλη του Μαρτίνη προς τους αρμόδιους φορείς

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΠΑΤΡΑΣ    Τηλ.: 6937309880    Εmail: mixamartin@yahoo.gr
Προς     Τα αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων

Τους εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων Περιφέρειας Ιονίου

Τους Παραγωγούς της Ιόνιας Γης 

Θέμα: «Προβολή και στήριξη των παραγωγών των Ιονίων Νήσων»

Αγαπητοί συμπατριώτες,

η διημερίδα «Παρουσίαση των Στρατηγικών Ανάπτυξης της Π.Ι.Ν για τον πρωτογενή τομέα - Ευκαιρίες επέκτασης της αγοράς για τα προϊόντα της Ιόνιας Γης» της Αντιπεριφέρειας Πρωτογενή Τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών που οργανώνεται τις ημέρες αυτές, μας βρήκε κι εμάς, τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Επτανησίων της Πάτρας να συζητάμε σχετικές πρωτοβουλίες για την προβολή των προϊόντων της Ιόνιας Γης και μιας στενότερης επαφής των Επτανησίων της Πάτρας πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που δεν είναι λίγοι εδώ - υπερβαίνουν τις 60 χιλιάδες - και των φίλων τους με τους παραγωγούς της γενέθλιας γης. 

Σκεφτόμαστε μια θεματική έκθεση προϊόντων που θα μας προταθεί πλαισιωμένη από παράλληλες πολιτιστικές δράσεις με τη δική μας ενεργή εμπλοκή στο πολιτιστικό κομμάτι.

Επίσης θα μπορούσαμε να συμβάλουμε στη συνεργασία των Επιμελητηρίων και των Ταμείων Περιφερειακής Ανάπτυξης των δύο γειτονικών Περιφερειών με στόχο την αμοιβαία στήριξη στην προβολή.

Θέλουμε να ξέρετε πως στην Πάτρα οι πέντε Σύλλογοι των Επτανησίων με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με όλες τους τις δυνάμεις θα στήριζαν όποια πρωτοβουλία κρίνετε χρήσιμη και αποτελεσματική για τη στήριξη των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας. Πιστεύουμε πως στην προσπάθεια που γίνεται να ανασάνει οικονομικά ο ευλογημένος από τη φύση και την ιστορία τόπος μας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών μας ο ρόλος των παραγωγών μας είναι εξαιρετικά κρίσιμος και είναι δική μας στοιχειώδης υποχρέωση να στηρίξουμε την προσπάθειά τους όσο και όπως μπορούμε.

Πάτρα 20-3-2016
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Εκπροσωπώντας τους συλλόγους
Οι πρόεδροι

Κεφαλλήνων Ιθακησίων Κερκυραίων Λευκαδίων Ζακυνθίων
Καπάτου Τζόγια Καραντζής Ιωάννης Μαρτίνης Μιχάλης Σίδερης Ιωάννης Λούντζη Διονυσία