Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι ,με μια βαρκαρόλα Αγάπης καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο !!!


Ο Σύλλογος των Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», με το σχήμα "Οι κανταδόροι της Santa Maura", αναβιώνει για μια ακόμη φορά στο Πατραϊκό κόλπο τη «Βαρκαρόλα Αγάπης» στις 28/9/2019, από ώρα 08:00 μ.μ. έως ώρα 22.30,, ένα έθιμο της Ιόνιας Γης ,με μήνυμα την παντοτινή θύμηση του γενέθλιου τόπου. 

Μια χοροθεατρική παράσταση, «έναν ύμνος στη θάλασσα που την γεμίζει χρώματα φως και μουσική με τη συμμετοχή των μουσικών, των τραγουδιστάδων της αγάπης και των ψαράδων» 

Πρόγραμμα βαρκαρόλας: 

Η βάρκα με τους "Οι κανταδόροι της Santa Maura" και καντάδες θα ξεκινήσει από το μώλο της Αγ. Νικολάου και θα καταλήξει στο θεατράκι στη Μαρίνα Πάτρας. 

Η βαρκαρόλα (από την ιταλική λέξη barca = βάρκα), ή επί το ελληνικότερο, λεμβωδία ,είναι είδος τραγουδιού ή οργανικής μουσικής που συσχετίζεται με τη βαρκάδα, 

Πρόκειται για ένα μοναδικό παραδοσιακό έθιμο που ξετυλίγει την ιστορία του νησιού συνδέοντάς τη με την αρχαία μυθολογία. 

Συντελεστές 

Captain Μάντζαρης Βησσαρίων με το Ομορφο Ψαροκάικό του ! 

Οι Κανταδόροι της Santa Maura με Μαέστρο την κ. Αψόμωτου Δήμητρα μουσικό σχήμα του Συλλόγου των Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη». 

Η εκδήλωση με τον γλυκό αποχαιρετισμό του καλοκαιριού, αφιερώνεται στο πιο όμορφο καλωσόρισμα του φθινόπωρου 

για τον Σύλλογο 

ο Πρόεδρος τα μέλη 

Η εκδήλωση με τον πιο γλυκό Αποχαιρετισμό του Καλοκαιριού ,αφιερώνεται στο πιο όμορφο καλωσόρισμα του φθινόπωρου