Παρουσίαση Βιβλίου του Δημήτρη Ε. Σολδάτου Καφέ Ρετρό Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2007)

                                                       



                                                                                     

                                                      
                            

                                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

                         ο    Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ 
                                  έχει την τιμή και χαρά να παρουσιάσει 
                                    το βιβλίο του Δημήτρη Ε. Σολδάτου                                                                                   Καφέ Ρετρό 
                                   (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2007) 
                                            

                                         Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α :                                                                                   1.Προβολή Video για το βιβλίο

                            2.Απαγγελίες: Φάνης Δίπλας   Αλέκα Ράπτη

                                   3.Μελοποιημένα ποιήματα:                                                                           Μουσική - ενορχήστρωση: Διονύσης Γράψας                                                      Τραγούδι: Βαλεντίνος Σταματέλος 

                              Πιάνο – αρμόνιο: Διονύσης Σκλαβενίτης 

                               Φλάουτο: Έλλη Χαλκιοπούλου 
                             Η εκδήλωση θα γίνει στο Θέατρο ΑΓΟΡΑ 

                            (Καραϊσκάκη 149, τηλ.: 2610 - 223884)   

                              Κυριακή 11 Ιανουαρίου, 18.00

                       

                                      














Λευκάδα -Πάτρα με ένα βιβλίο αγκαλιά !

                                                «38 μοίρες και 14 λεπτά» (δηλ. 38°14') ++





 






 









      
  
                                          
                                                                                   



Οι «Αχαϊκές Εκδόσεις» και οι εκδόσεις «το δόντι» δημιούργησαν πριν λίγο καιρό στο κέντρο της Πάτρας (Κολοκοτρώνη 34) τις «38 μοίρες και 14 λεπτά». Δίπλα στο βιβλιοπωλείο «Anima Libri», οι «38 μοίρες και 14 λεπτά» αποτελούν έναν καινούριο χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στην Πάτρα.
Ιστορίες, λογοτεχνικά κείμενα και επιστημονικές εργασίες που έχουν γραφτεί ή εκδοθεί στην Πάτρα ή αφορούν την πόλη με οποιοδήποτε τρόπο είναι συγκεντρωμένα σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την πόλη. Στον ίδιο χώρο διατίθενται έργα τέχνης, συλλεκτικές αφίσες, CD, φιγούρες καραγκιόζη και παιδικά παιχνίδια, όλα έργα ανθρώπων της πόλης.
Ο επόμενος στόχος στις «38 μοίρες και 14 λεπτά» είναι να δημιουργηθούν εντός του χώρου μικρές θεματικές βιβλιοθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ήδη διάθεση του συνόλου των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το ίδιο θα γίνει σε λίγο καιρό και με τα συγγράμματα των μελών ΔΕΠ των τριών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της πόλης.
Παράλληλα τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε και η συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη διάθεση των εκδόσεων και των αναμνηστικών και συλλεκτικών ειδών του Φεστιβάλ. Αφιερώματα σε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, λευκώματα, θεματικά αφιερώματα, αναμνηστικές εκδόσεις, αλλά και συλλεκτικές τσάντες, μπλούζες και είδη γραφείου διατίθενται πλέον στο χώρο του βιβλιοπωλείου, απ' όπου επίσης διατίθενται δεκάδες εκδόσεις για τον κινηματογράφο, αρκετές από τις οποίες έχουν πια συλλεκτική αξία.

Μια ξεχωριστή συνεργασία του βιβλιοπωλείου θα είναι αυτή με το Σύλλογο Λευκαδίων Πάτρας, στο πλαίσιο της οποίας το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» θα δημιουργήσει σταδιακά μια γωνιά με εκδόσεις για τη Λευκάδα ή με βιβλία γραμμένα από συγγραφείς του νησιού. Παράλληλα οι καταγόμενοι από τη Λευκάδα που ζουν στην Πάτρα θα μπορούν να παραγγέλνουν οποιοδήποτε σχετικό βιβλίο που κυκλοφορεί και να το προμηθεύονται σε ειδική τιμή, ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με θέμα τη Λευκάδα και την εκδοτική της παραγωγή.

Όσο για τη συνήθη... απορία περί του ονόματος του χώρου, η διευκρίνιση είναι αναγκαία: «38 μοίρες και 14 λεπτά» (δηλ. 38°14') είναι κατά προσέγγιση το γεωγραφικό πλάτος της Πάτρας στον παγκόσμιο χάρτη!

τηλ. 2610279481 / 6936986121.

Ανδρέας Τσιλίρας
tsiliras@gmail.comtsiliras.wordpress.com