Πάτρα: Πλημμύρισε με καντάδες χθες η Γεροκωστοπούλου (pics)



Τοπικά » Πατρινό Καρναβάλι

09 Φεβ 201811:15


Από το Σύλλογο Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» - «Κανταδόρων της Santa Maura»

Συναυλία στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου έδωσαν χθες βράδυ τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» και συγκεκριμένα των «Κανταδόρων της Santa Maura», οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων για την Τσικνοπέμπτη.




Μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη οι «Κανταδόροι της Santa Maura» επιφύλαξαν μια θαυμάσια μουσική εμπειρία σε ένα πολυπληθές ακροατήριο με καντάδες και αξέχαστα παλαιά, παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια.






Οι φωνές μπλέχτηκαν με κιθάρες, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και κρουστά αφήνοντας τη γλυκιά, ευγενική, ρομαντική πινελιά τους και μας ταξίδεψαν στο χτες όταν η Αποκριά και το Καρναβάλι χαρακτηρίζονταν από άλλα ήθη, συνήθειες και ακούσματα.

Τραγούδια όπως τα «Έλα και εσύ» , «Απόψε την κιθάρα μου», «Μπαρμπα Γιάννη κανατά», «Δυο γλυκά ματάκια (Γιατί αγρυπνώ)», «Βαρκούλα θ’ αρματώσω», «Εις τον αφρό της θάλασσας», «Δίστιχα (Είσ’ ανθός), «Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Να το πάρεις το κορίτσι», «Άσπρες κορδέλες (Μένω σε κάποια γειτονιά)», «Το αλφαβητάρι τση αγάπης», «Λαλούν τ’ αηδόνια», «Πάμε σαν άλλοτε» και «Σ’ ένα παπόρο μέσα», δημιούργησαν μια νοσταλγική και γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα. Οι «Κανταδόροι της Santa Maura» άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.


https://www.patrasevents.gr




Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη»  Πλ Γεωργίου 27 Α Πάτρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Σύλλογος ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ Πάτρας Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ,σας- προσκαλεί το Σάββατο  
9 –2 - 2018 και ώρα 9.00 μ.μ.  στον ετήσιο αποκριάτικο χορό  του Συλλόγου στο
κέντρο LIDO  ,στην περιοχή Μουρτά τηλ,  2610 525937, 6995359939

κοντά μας Οι Κανταδόροι της Santa Maura 

Η παρουσία σας τιμή , για τον Σύλλογό μας 


για το ΔΣ 

ο Πρόεδρος       Τα μέλη

Ποδαράτη-περαντζάδα με καντάδες από τους Κανταδόρους της Santa Maura








Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 19.15 θα πραγματοποιηθεί Ποδαράτη-Περαντζάδα με καντάδες δρόμου και αυθεντικά αποκριάτικα τραγούδια στο κέντρο της πόλης από μέλη και φίλους του Συλλόγου Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» και την χορωδία και ορχήστρα τους «Οι Κανταδόροι της Santa Maura».


Με κιθάρες, ακορντεόν και τις φωνές τους, αλλά και με τις απαραίτητες χρωματικές πινελιές στα καπέλα και στις ενδυμασίες τους θα περιδιαβαίνουν σε πεζόδρομους του κέντρου της Πάτρας και θα κοντοστέκονται σε γωνιές ζωντανεύοντας την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών, όπου κυριαρχούσε η γνήσια αποκριάτικη διασκέδαση, η περαντζάδα και η γλυκιά γεύση του επτανησιακού και όχι μόνο τραγουδιού και πολιτισμού. Η αφετηρία της ποδαράτης-περαντζάδας θα γίνει στις 19.15 στην Τριών Ναυάρχων στο ύψος της Καραϊσκάκη και οι «Κανταδόροι της Santa Maura» θα κατέβουν την Τριών Ναυάρχων και θα ακολουθήσουν τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με έως τη συμβολή της Ρήγα Φεραίου με τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.



https://www.carnivalpatras.gr/carniv