Ξεκίνημα για το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

28-07-2014

http://www.lefkadaslowguide.gr/

Πρώτο Προηγούμενα Επόμενο Τελευταίο
Ξεκίνημα για το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας
Δελτίο Τύπου του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργανώνει το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ από 17-24 Αυγούστου 2014. Ο καταξιωμένος θεσμός του καλοκαιριού φέτος τελεί υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Κίνας, της Ινδονησίας και του Μεξικού στην Ελλάδα.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι από τα πιο γνωστά στον κόσμο και έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως τοΦεστιβάλ του Billingham στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Φεστιβάλ της Confolens στη Γαλλία.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας φιλοξενεί χώρες που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στη σκηνή του και αυτές είναι: η Νέα Ζηλανδία και ο Παναμάς.

Οι τοπικοί χορευτικοί σύλλογοι: Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλωνας Καρυάς, Φωτεινός Σφακιωτών, Αλέξανδρος Νυδριού, Πολιτιστικός Τσουκαλάδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι», για άλλη μια χρονιά θα τιμήσουν με τις εμφανίσεις τους το Φεστιβάλ με χορευτικά προγράμματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης.

Το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο ξεκινά από τη μακρινή Χιλή και το Akahanga. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από το Νησί του Πάσχα το οποίο παρουσιάζει την κουλτούρα των ιθαγενών Ράπα Νούι.



Η Νότια Αμερική εκπροσωπείται στο Φεστιβάλ και από τη Βραζιλία με ένα καρναβαλικό συγκρότημα από το Σάο Πάολο, το “O Carnaval de Sao Paolo”.



Από την ίδια ήπειρο συμμετέχουν στο Φεστιβάλ: το χορευτικό συγκρότημα ¨Rimos y Raíces Panameñas¨ από τον Παναμά



και το "Ensemble de Poesia, Musica y Danza San Judas Tadeo” από το Μεξικό.



Ο ευρωπαϊκός Νότος εκπροσωπείται από την Ιταλία, μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, με τους Σημαιοφόρους του Cori. Πρόκειται για τους γνωστούςSbandieratori οι οποίοι παρουσιάζουν ένα θέαμα δεξιοτεχνίας με σημαίες και τύμπανα και μας μεταφέρουν πίσω στο Μεσαίωνα.



Η Σερβία με την καθιερωμένη πλέον συμμετοχή της θα ενθουσιάσει το κοινό με τους δυναμικούς της χορούς όπως παρουσιάζονται από το φολκλορικό χορευτικό συγκρότημα Novi Beograd.



To Kartal το γνωστό χορευτικό συγκρότημα από την Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει χορούς από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Τουρκίας.



Το Κρατικό Ρωσικό Κέντρο Φολκλορικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας με το οποίο το Πνευματικό Κέντρο διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία στέλνει χορευτικό συγκρότημα από τη Δημοκρατία της Τσουβασίας, μια περιοχή στην καρδιά του Βόλγα.



Οι θεατές του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα γεωργιανά μπαλέτα, τα οποία θεωρούνται τα πιο σπουδαία μπαλέτα παραδοσιακού χορού στον κόσμο, με το φολκλορικό συγκρότημα Gurjaani από την Τιφλίδα της Γεωργίας.



Από την Ασία η παρουσία μιας μεγάλης χώρας, της Κίνας οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει την αιγίδα της στην 52η διοργάνωση. Το φολκλορικό χορευτικό συγκρότημα είναι από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.



Η Ινδονησία μας μεταφέρει το χρώμα και το άρωμα της Σουμάτρα με το χορευτικό συγκρότημα Setampang Baniah το οποίο εκπροσωπεί τη φυλή Minang.



Οι συμμετοχές κλείνουν με τους Μαορί από το Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Η χορευτική ομάδα Te Ahikaaroa Kapahaka παρουσιάζει τον άγνωστο στο ευρύ κοινό πολιτισμό των Μαορί.



Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας