Τα Πριγκηπόνησα του Ιονίου γοητεύουν και το lovelovegreece τα παρουσιάζει!


                         

Δαντελωτές ακτές με αμέτρητα φιόρδ, βασιλικά πευκοδάση, θαλάσσιες σπηλιές, σκιερές παραλίες με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, γραφικά χωριά με δαιδαλώδη καντούνια, ελάχιστα αυτοκίνητα, φιλόξενους κατοίκους, καταπράσινη εύπορη γη και μια φύση ξεχωριστή, συνθέτουν έναν μαγευτικό παράδεισο που το περιβάλλον γυρίζει τον επισκέπτη σε περασμένες εποχές.




Ένα σύμπλεγμα κατάφυτων μικρών νήσσων που δεν βρίσκονται στην Καραϊβική ούτε στην Χαβάη αλλά στα ανοιχτά της Λευκάδας. Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το κοσμοπολίτικο Νυδρί της Λευκάδας (σε 25 λεπτά μόνο φτάνεις στο Μεγανήσι). Νοικιάζοντας βαρκάκι ή με εκδρομικό σκάφος που φεύγει από το Νυδρί θα πραγματοποιήσετε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.






Πρίγκηπες και μεγιστάνες αγοράζουν τα τελευταία χρόνια τεράστιες εκτάσεις, επαύλεις, ή ακόμα και ολόκληρα μικρά νησιά, αράζουν τα πολυτελέστατα γιότ τους σε κολπίσκους και λιμανάκια και γίνονται τα αυριανά νησιά των rich and famous όλου του πλανήτη.( η δημοτικότητα τους αρχίζει και ξεπερνάει και την δόξα των πριγκιπονήσσων της Πόλης !!!)

Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικά από τα εξωτικά αυτά νησάκια, που τα επισκεφθήκαμε και τα βάλαμε για πάντα στην καρδιά μας.

Μεγανήσι, αυτό… το μικρό, το μέγα!

Ξεκινώντας από το Νυδρί και μολις σε 30 λεπτά μετά από ένα ονειρεμένο θαλασσινό ταξίδι μέσα σε αμέτρητα φιόρδ βρίσκεσαι να πατάς στο Μεγανήσι, με τις δαντελωτές παραλές,το άφθονο πράσινο, τις θαλάσσιες γαλάζιες σπηλιές, τα διάφανα νερά και τα γραφικά χωριουδάκια..Στο νησί υπάρχουν τρία χωριά με συνολικό πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους.

Η φιλοξενία των ντόπιων με την ήσυχη ζωή, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα όμορφα τοπία, τα υπέροχα λιμανάκια με τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες και η πεντακάθαρη θάλασσα αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις των ξεχωριστών διακοπών.

Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια η μικρή αυτή νησίδα είναι γνωστή και αγαπημένη στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας που αναζητούν αγκυροβόλιο στους δεκάδες απάνεμους κόλπους του με τα τυρκουάζνερά.

Επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Κατωμέρι, όπου βρίσκονται ο γραφικός όρμος Αθερινός, που δένουν τα εκδρομικά σκάφη, το Σπαρτοχώρι, με τα παραδοσιακά σπίτια και γραφικά σοκάκια, και τους όρμους Ελιά και Λιμονάρι με μικρές αλλά και πανέμορφες παραλίες.

lovelovetip :Γνωρίστε την σπηλιά του Γιοβάνη και τη σπηλιά του Παπανικολή, καταφύγιο του θρυλικού υποβρυχίου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.


Κάλαμος

Ο Κάλαμος δεν είναι συνηθισμένο νησί. Είναι το νησί κορυφογραμμή βουνού πάνω από την θάλασσα με τις σκιερές παραλίες και τα βασιλικά πευκοδάση (αφού ο πεύκος εκεί ονομάζεται Βασιλικός).Αυτά τα πεύκα δείχνουν να είναι μια ειδική ράτσα ακόμα και για τον πιο αδαή επισκέπτη. Έτσι σκαρφαλωμένα, όπως είναι και στα πιο απόκρημνα σημεία, ξεφυτρώνοντας μέσα από τα βράχια και φτάνοντας ως την άκρη της θάλασσας μαγεύουν και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Κέντρο του νησιού είναι το λιμάνι του Καλάμου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του και οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι περίπου 580.

Καστός

Η νήσος Καστός της Λευκάδας είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους σε πολύ μικρή απόσταση από την Λευκάδα. Το νησάκι αυτό είναι τόσο μικρό που δεν διαθέτει οδικό δίκτυο. Ετσι μπορείτε να γυρίσετε το νησί με τα πόδια. Θα γνωρίσετε τους φιλόξενους κατοίκους, θα επισκεφθείτε τις πιο απόμερες παραλίες του νησιού για να απολαύσετε την ησυχία της φύσης, και θα περιπλανηθείτε ανάμεσα στους ελαιώνες που θα σας δροσίζουν. Στο λιμάνι του νησιού υπάρχον αγκυροβολημένα μικρά ιστιοφόρα που προσφέρονται για βόλτες και μακρινές αναζητήσεις.

lovelovetip 1 : Δοκιμάστε στα ταβερνάκια του νησιού το πιο νόστιμο μοσχαράκι στιφάδο και τις περίφημες μπάλες από κολοκύθι.

lovelovetip 2 : Επισκεφθείτε την παραλία του Αγίου Αιμιλιανού με την σπηλιά Φωκότρυπα η οποία στο εσωτερικό της έχει μια αμμουδένια παραλία και θα σας μαγέψει.





Σκορπιός

Ποιός δεν γνωρίζει τον Σκορπιό, που μάγεψε τον Έλληνα μεγιστάνα Ωνάση, γίνεται ο παράδεισός του, διαφημίζεται από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο και μετέπειτα αγοράζεται από Ρώσσο μεγιστάνα έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ως δώρο για τα γενέθλια της κόρης του!!!


Μαδουρή

Και τέλος στο σύμπλεγμα αυτό των Τηλεβοϊδων νήσων όπως λεγονται τα πριγκηπόνησα, ανήκει και η Μαδουρή, το νησί του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.Ένα πανέμορφο νησάκι ιδιοκτησίας σήμερα της οικογένειας Βαλαωρίτη όποιυ δεσπόζει και το αρχοντικό της. Επίσης υπάρχει και ένας ναός ιδιοκτησίας Βαλαωρίτη,γοτθικού τύπου.Εκεί μεγάλωσε και έζησε ο ποιητής ενώ σήμερα η Μαδουρήβρίσκεται στην ιδιοκτησία των δισέγγονων του ποιητή..





Φύγαμε λοιπόν για τα Πριγκιποννήσια του Ιονίου!!!
της Γιώτας Μαγκούρα