Η Νέα Χορωδία για την Βαρκαρόλα..



17-08-2018, 17:43:46 Ομάδα Σύνταξης Πολιτισμός 0




                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας», την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, αναβίωσε το παραδοσιακό επτανησιακό έθιμο της «Βαρκαρόλας».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Λευκάδας και συμμετείχε η Αγιομαυρίτικη Παρέα.

Καντάδες και επτανησιακές μελωδίες ήχησαν στο κανάλι της πόλης της Λευκάδας και εκατοντάδες θεατές, ντόπιοι και ξένοι, απόλαυσαν το θέαμα σιγοτραγουδώντας και αναπολώντας ρομαντικές και αισθαντικές στιγμές του παρελθόντος.

Οι δύο μεγαλύτερες βάρκες με τους χορωδούς και τους κανταδόρους, με συνοδεία πολλών πριαριών, ξεκίνησαν από το ύψος του Ανοιχτού Θεάτρου με προορισμό την ξύλινη πεζογέφυρα και επέστρεψαν και πάλι στην αφετηρία.

Φέτος στην βάρκα που προπορεύονταν βρίσκονταν μόνο μουσικοί από την μαντολινάτα της Νέας Χορωδίας και της Αγιομαυρίτικης Παρέας και με τους μελωδικούς ήχους των οργάνων τους έστρωναν μουσικό χαλί για την μεγαλύτερη βάρκα που ακολουθούσε με τους χορωδούς, τους κανταδόρους και τους υπόλοιπους μουσικούς.


Σε όλη την θαλάσσια διαδρομή ακούγονταν τραγούδια κυρίως Λευκαδίων μουσικών και ποιητών καθώς και άλλες επτανησιακές καντάδες, συνοδευόμενες από μαντολίνα, κιθάρες και ακορντεόν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
– τον Δήμο Λευκάδας ως συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.
– τους χορωδούς και τους μουσικούς της μαντολινάτας του Ομίλου μας καθώς και τους κανταδόρους της Αγιομαυρίτικης Παρέας για το υπέροχο αποτέλεσμα που μας χάρισαν.

– τους βαρκάρηδες και τα πληρώματά τους για την ευγενική συμμετοχή τους με τις καλοδιατηρημένες και παραδοσιακές βάρκες τους.

– τα μικρά παιδιά που επέβαιναν στις βάρκες και ομόρφυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

– τους καταστηματάρχες κατά μήκος της οδού Σικελιανού για την συνεισφορά τους ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα.

– όλους τους χορηγούς μας για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

– τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή και κάλυψη της «Βαρκαρόλας» και για την συνεχή στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου μας.

-όλους τους Λευκαδίτες και τους επισκέπτες της Λευκάδας που βρέθηκαν κοντά μας και μοιράστηκαν μελωδικές στιγμές αυτήν την Αυγουστιάτικη βραδιά.

                                                       Το Δ.Σ.