ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Δεληγιώργη 24 Αθήνα τ.κ. 10437 Τηλ. 210 5234950 / 210 8023629 Εmail: eptasyn@gmail.com

                                                             
Προς                                                                                   11 Μαΐου 2017 
Αξιότιμο   Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων               Αρ. Πρωτ.: 35      
κο Νικόλαο Βούτση

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Το Δ.Σ της Συνομοσπονδίας μας που αποτελείται από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, με μεγάλη έκπληξη και απορία, με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία, «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ», πληροφορηθήκαμε για πραγματοποίηση εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων στις 15 /5/2017, που θα είναι αφιερωμένη στην 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Η επιλογή της συνεργασίας αυτής με αστική εταιρεία, για την επετειακή αυτή εκδήλωση, έχει προκαλέσει τεράστια δυσφορία και αγανάκτηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας, στα μέλη μας καθώς και σε πλήθος Επτανήσιων. Επισημαίνουμε δε ότι, η Εθνική Επέτειος αυτή, γιορτάζεται σε όλα τα Επτάνησα από τα Τοπικά Πολιτιστικά Σωματεία σε συνεργασία με τους Δημόσιους Φορείς, και έχουμε την πεποίθηση ότι και στην Αθήνα αντίστοιχα, θα άρμοζε η συνεργασία της Πολιτείας με Επτανησιακούς Πολιτιστικούς Φορείς.

Είμαστε βέβαιοι, πως γνωρίζετε ότι στο χώρο του Πολιτισμού, των Πολιτιστικών αξιών, των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Παραδόσεων, των Επιστημών αλλά και πολλών άλλων μορφών του Πνεύματος, αυτοί που συνεχίζουν να φυλάττουν Θερμοπύλες, είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας μας. Το γεγονός αυτό δεν θα έπρεπε να περνά απαρατήρητο και μάλιστα, όταν οι σύλλογοι αυτοί προσφέρουν έργο, συντηρούμενοι δεκαετίες τώρα, μόνο από την πενιχρή συνδρομή των μελών τους και χωρίς κάποια υποστήριξη από την Πολιτεία.

Η συνεργασία των πολυάριθμων Σωματείων μας, τα οποία απαρτίζουν την «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», ως εκπροσώπων των Επτανήσων σε όλες τις επετείους της ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες με κορυφαία εκδήλωση το 2014, έτος εορτασμού των 150 χρόνων της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, την παρουσίαση στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ολόκληρου του έργου του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», με πάνω από εξακόσιους Επτανήσιους χορωδούς και καλλιτέχνες.

Παράλληλα, με τις χορωδίες και τα χορευτικά μας, με θεατρικές ομάδες, με ανθρώπους του Πνεύματος και των Επιστημών, με Επιτροπές και πίσω απ’ όλους αυτούς, με ένα πλήθος λαού, τα ζωντανά κύτταρα διαφύλαξης και παραγωγής του Πολιτισμού μας, έχουμε πραγματοποιήσει έως σήμερα, εκδηλώσεις, υψηλότατου καλλιτεχνικού και πνευματικού περιεχομένου. Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι στο μέλλον, κάθε παρόμοια προσπάθεια θα ενδυναμώνεται και θα ενισχύεται από την επίσημη Πολιτεία.

Τέλος κ. Πρόεδρε, θέλουμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας και στους συνεργάτες σας, θεωρούμε ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τονίζουμε ότι τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Όργανα της Συνομοσπονδίας μας, περιμένουν με αγωνία την δική σας απόφαση.
Διατελώντας με εξαιρετική τιμή

                                                  ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ        ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ         
        
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο
Α.Ε. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κο Αλέξη Τσίπρα
· Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου
· Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Σταύρο Κοντονή
· Υφυπουργό Πολιτισμού κο Γεώργιο Βασιλειάδη
· Κοινοβουλευτικές Ομάδες
ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Κ.Κ.Ε.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
· Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου
· Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο
· Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κο Παναγιώτη Χατζηπέρο
· Δήμαρχο Αθηναίων κο Γεώργιο Καμίνη
· Δήμαρχο Κεφαλονιάς κο Αλέξανδρο Παρίση
· Μέλος Συμβουλίου ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Καθηγητή κο Νικόλαο Καραπιδάκη
ΜΜΕ