Μια καντάδα που άφησε εποχή


https://www.patrasevents.gr/




Η καντάδα έχει την δική της ιστορία με την Πάτρα και συνδέεται άμεσα με την σχέση που είχε η αχαϊκή πρωτεύουσα με τα Επτάνησα, αλλά και τις επιρροές που έχει πάρει η παράδοση της Πελοποννήσου με τον Επτανησιακό Πολιτισμό.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», κάνοντας πραγματικότητα μία ιδέα του Στάθη Ζακυνθινού, πήρε τις κιθάρες και βγάζοντας από την ψυχή του, την έμφυτη αγάπη για το τραγούδι, το κέφι και την διάθεση για την ζωή, ξεκίνησε να τραγουδά στους δρόμους της Πάτρας.

Η παρέα των Λευκαδιτών χάρισε έτσι στην νύχτα της πόλης έναν διαφορετικό μουσικό χρώμα που θύμιζε άλλα χρόνια περασμένων δεκαετιών, σε μία ρομαντική σπεραντζάδα με καντάδες που άφησε εποχή.

Οι μουσικοί της παρέας ήταν οι: Καλαματαράς Γεώργιος, Αντίοχος Ευστάθιος , Μπράβος Ηλίας, Μιχαλόπουλος Γεώργιος, ενώ μαέστρος ήταν η Δήμητρα Αψόματου.

Οι κανταδόροι ήταν οι: Ρένα Πάλμου, Νόνη Κακλαμάνη, Μάρθα Παρίση, Ντίνα Μιχαήλ, Μαρία Γιαννακοπούλου Μαρία και Θεμιστοκλής Μακρυγιώργος, Αγγελική Καπερώνη, Αλέκα Ράπτη, Μαίρη Τζωρτζοπούλου, Ιωάννα Δημοπούλου.

Δείτε φωτογραφίες από το όλο δρώμενο: