«Η δική μου Λευκάδα»: Κατάθεση ψυχής για το νησί των ποιητών






Ο Ηλίας Γεωργάκης, γέννημα θρέμμα της ιδιαίτερης πατρίδας του Βαλαωρίτη και του Σικελιανού, σκιαγραφεί με κάθε λεπτομέρεια τον αγαπημένο τόπο του


Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Λευκαδίτη δημοσιογράφου Ηλία Π. Γεωργάκη με τίτλο «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ», από τις εκδόσεις «Fagottobooks». Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στο νησί του Ιονίου, με ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές για κάθε χωριό και κάθε πόλη. Ο συγγραφέας καταγράφει εκατοντάδες παρατσούκλια (παρωνύμια) κατοίκων της πόλης, όπως επίσης ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Ο Ηλίας Γεωργάκης, γέννημα θρέμμα της ιδιαίτερης πατρίδας του Βαλαωρίτη και του Σικελιανού γράφει για τις σπάνιες λέξεις και εκφράσεις από το λευκαδίτικο γλωσσικό ιδίωμα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τις φάρσες και τις χιουμοριστικές ιστορίες που θυμούνται παλιοί κάτοικοι της πόλης.

Τέλος γίνεται ξεχωριστό αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χέρν, τον Λευκαδίτη Εθνικό ποιητή της Ιαπωνίας. Από το βιβλίο – έρευνα του Ηλία Γεωργάκη δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, η ξεχωριστή τοπική κουζίνα και το λευκαδίτικο κρασί. Το βιβλίο εικονογραφείται με σπάνιες παλιές φωτογραφίες, ενώ ο συγγραφέας δημοσιεύει δικά του ποιήματα για τον τόπο που γεννήθηκε και λατρεύει.

Info: «Η δική μου Λευκάδα», εκδόσεις «Fagottobooks», 280 σελίδες, ενδεικτική τιμή: 20 ευρώ.

https://www.ethnos.gr/politismos/biblio/123311_i-diki-moy-leykada-katathesi-psyhis-gia-nisi-ton-poiiton