Μια Μεγάλη Διάκριση για τον Λευκαδίτη Άρη Αραβανή


Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015





Του Ηλία Γεωργάκη

Ο Λευκαδίτης και αγαπητός φίλος Αριστείδης(Αρης) Αραβανής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, αναλαμβάνει επιπρόσθετα τη θέση του CEO Continental Europe της Inchcape.O κ. Stefan Bomhard Group CEO της Inchcape plc ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές αλλαγές, που αφορούν στο ρόλο και τις αρμοδιότητες των Μελών της Διοικητικής Ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.Μεταξύ αυτών και με απόλυτη επικέντρωση σε κάθε δραστηριότητα ξεχωριστά, σημαντικό μέρος της νέας διεθνούς οργάνωσης του Ομίλου αποτελεί και η ανακοίνωση πως ο κ. Αριστείδης Αραβανής αναλαμβάνει τη θέση CEO Continental Europe της Inchcape.
Ο κ. Αριστείδης Αραβανής είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ιδιαίτερη εμπειρία στον τομέα της χρηματοοικονομικής διεύθυνσης. Στην Τoyota Eλλάς προσελήφθη ως Treasurer το 1991, ενώ το 1994 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Tefin, της εταιρίας χρηματοδοτήσεων που είχε από κοινού συστήσει η Toyota Ελλάς με την Τράπεζα EFG Eurobank. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην παραπάνω θέση, η Tefin αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη εταιρία χρηματοδοτήσεων στον κλάδο του αυτοκινήτου στη χώρα μας.
Τον Φεβρουάριο του 2000, ο κ. Αραβανής επέστρεψε στη Toyota Ελλάς αναλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή και στη συνέχεια του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Τον Αύγουστο του 2005, ο κ. Αραβανής, προήχθη σε Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τoyota Eλλάς αβεε έχοντας την ευθύνη του τομέα Διανομής συνολικά περιλαμβάνοντας εκτός της Toyota Ελλάς και τις λοιπές εταιρείες της Ιnchcape στην Ελλάδα (Incredit, Eurolease, British Providence και Inchcape Insurance). Tον Ιούλιο του 2009, ο κ. Αραβανής με την νέα ιδιότητα ως Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Τoyota Eλλάς αβεε και επιπλέον των καθηκόντων της προηγούμενης θέσης του, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη και του Τομέα Λιανικών Πωλήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έγινε μέλος του Group Executive Committee της Inchcape plc στη Μεγ. Βρετανία. Το 2013 προάγεται σε διευθύνοντα σύμβουλο (MD) Ελλάδος και Βαλκανίων διευθύνοντας τις δραστηριότητες της Inchcape σε Βουλγαρία, Ρουμανία και τα Σκόπια.Ο κ. Αραβανής είναι μέλος του Γ.Σ του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών) καθώς και του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών) και του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων). Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της εταιρίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας από την ίδρυση της μέχρι το 2006.Γεννημένος το 1957, ο κ. Αραβανής είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Φώτο Επιμέλεια Διονύσιος Κούρτης

Αναρτήθηκε από www.lefkaslive.blogspot.com στις 7:17 π.μ.