greg-mara-570Πρόκειται για τον Γκρεγκ Μάρα που σύμφωνα με τους New York Times είναι ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Ο 26χρονος ασχολείται με τον αλγόριθμο που επιλέγει τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο Facebook και αποφασίζει την τύχη τους.
Ο Γκρεγκ Μάρα έγινε γνωστός το 2012 όταν δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Twitter, το οποίο απέκτησε απέκτησε followers και μπορούσε και αλληλεπιδρούσε με τους χρήστες χωρίς αυτοί να γνωρίζουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ρομπότ.
Αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ο οποίος τον προσέλαβε στο Facebook και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έγινε επικεφαλής προϊόντων newsfeed του Facebook δηλαδή ελέγχει τον αλγόριθμο που αποφασίζει ποια άρθρα θα βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μάρα μπορεί να αλλάξει με ένα κλικ αυτό που βλέπουν στη σελίδα τους τα περίπου 1,3 δις μέλη του Facebook τότε οι NY Times δεν τον έβαλαν άδικα στη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
Κάντε Like στη σελίδα της Offsite στο Facebook