«Χορεύουμε για την Κύπρο». Εννέα χορευτικά συγκροτήματα, περισσότεροι από 200 χορευτές και μουσικοί και δεκάδες συντελεστές και εθελοντές θα μας ξεναγήσουν στη μουσικοχορευτική παράδοση κάθε γωνιάς του Ελληνισμού.


«Χορεύουμε για την Κύπρο». !! το Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, στις 20:15 το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών


28 Μαΐου 2015 στις 3:28 μ.μ.
25/05/2015 [19:20]

Πολιτιστική Εβδομάδα για την Κύπρο

Πολιτιστική εβδομάδα για την Κύπρο διοργανώνουν στην Πάτρα από τις 27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2015 η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας και η Νεολαία Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

1) Την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν σε μια ζεστή καλλιτεχνική βραδιά στο Οίκημα της Ε.Κ.Ν.Α. (Κανάρη 55) τα Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Ομάδας Ζωγραφικής της Ε.Κ.Ν.Α.. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή 19:00-22:00 καθημερινά πλην Σαββάτου έως την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015.

2) Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, στις 10:00, στην Πλατεία Γεωργίου Α' της Πάτρας, η Ένωση Κυπρίων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, προσκαλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά όλα τα παιδιά να ζωγραφίσουν την Ειρήνη και την Ελπίδα. «Ζωγραφίζουμε για την Κύπρο» και προσμένουμε ένα διαφορετικό αύριο. Δίνουμε στα παιδιά το μήνυμα της συναδέλφωσης και το βλέπουμε να αντικατοπτρίζεται σε μια μεγάλη ομαδική καλλιτεχνική προσπάθεια των παιδιών.

3) Το «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας θα πλημμυρίσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια το Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, στις 20:15 στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο». Εννέα χορευτικά συγκροτήματα, περισσότεροι από 200 χορευτές και μουσικοί και δεκάδες συντελεστές και εθελοντές θα μας ξεναγήσουν στη μουσικοχορευτική παράδοση κάθε γωνιάς του Ελληνισμού. Χορεύουν:

- Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας

- «Φάρος» Ποντίων Πατρών

- «Ακρίτες του Αιγαίου»

- Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαΐας

- Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

- Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων

- Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη»

- Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος»

- Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Η πολιτιστική εβδομάδα διοργανώνεται με τη συνδιοργάνωση / υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου - Σπίτι της Κύπρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών και χυμών Λουξ. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: