«Επτά νησιά, επτά καρδιές στη θάλασσα, να τι ΄ναι ο κόσμος όλος»



siteadmin4 Ιουνίου 2017
Share 2


Πολιτιστικό περιοδικό ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χτυπημένος χρόνια κι εγώ από αυτήν την γλυκιά τρέλα που εδώ και αιώνες ενδημεί απάνω στα εφτά πετράδια που στολίζουν το σώμα του Ιονίου, από αυτήν την αλλόκοτη αγάπη των Επτανησίων για τα νησιά τους, από αυτήν την περηφάνεια επίσης για το είναι μας, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τις τέχνες μας, την πρωτοπορία μας επί χρόνια στην προσπάθεια για αναγέννηση τούτης της μεγάλης πατρίδας, της Ελλάδας μας, που με πάθος πάσχισαν οι Επτανήσιοι να ενωθούν μαζί της από τα πρώτα κιόλας χρόνια της λεφτεριάς της, δεν μπορώ να μην εκφράσω την άκρατη χαρά μου που μέσα σε τούτα τα άθλια χρόνια της απαξίωσης και του μηδενισμού των πάντων, δεν έσβησε η σπίθα στις ψυχές των Επτανησίων, αυτή η σπίθα που θα κρατήσει άσβεστο, κραταιό και λαμπερό στο μεγάλο μέλλον το φως που πηγάζει από τα Επτάνησα.

Και να λοιπόν, τούτη η τόσο αξιέπαινη προσπάθεια της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, τούτο το περιοδικό που στοχεύει με πάθος να διασώσει έναν υπέροχο δικό μας πολιτισμό από τις ύπουλες επιθέσεις της παγκοσμιοποίησης, από τις επιβουλές ενός άλλου σύγχρονου απολίτιστου και βάρβαρου πολιτισμού που τα πάντα τα μετράει σε χρήμα και τα πάντα οδηγεί στο σκοτάδι, τούτη η προσπάθεια είναι μια σπίθα κι αυτή που θα σιγοκαίει και θα συνδαυλίζει τις ψυχές μας, μέχρι να ξαναστήσουμε πάλι πάνω από τον κόσμο το φως της Ελλάδας μας.

Είναι πάρα πολλές οι προσπάθειες που με πολλούς τρόπους κάνει η ένωση Επτανησίων Ελλάδας προς τον σκοπό αυτό και θερμοί έπαινοι της αξίζουν. Τούτο το περιοδικό είναι μια τέτοια δυναμική προσπάθεια επιπλέον.

Είναι μεγάλη μου τιμή που προσκλήθηκα από την Ένωση να συμμετάσχω κι εγώ σ’ αυτήν της την προσπάθεια. Με τις μικρές μου δυνάμεις θα κάνω περισσότερα από όσα μπορώ. Γιατί όπως σχεδόν όλοι οι Επτανήσιοι έτσι κι εγώ πάντα με πολλήν αγάπη λέω:

«Επτά νησιά, επτά καρδιές στη θάλασσα, να τι ΄ναι ο κόσμος όλος».

Καλοτάξιδο ας είναι το myEpranisa στο Ιόνιο και στα πέλαγα όλα της ζωής και των ονείρων μας.

Γιώργης Π. Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης

http://aromalefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: