Πάτρα: Πλημμύρισε με καντάδες χθες η Γεροκωστοπούλου (pics)



Τοπικά » Πατρινό Καρναβάλι

09 Φεβ 201811:15


Από το Σύλλογο Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» - «Κανταδόρων της Santa Maura»

Συναυλία στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου έδωσαν χθες βράδυ τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» και συγκεκριμένα των «Κανταδόρων της Santa Maura», οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων για την Τσικνοπέμπτη.




Μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη οι «Κανταδόροι της Santa Maura» επιφύλαξαν μια θαυμάσια μουσική εμπειρία σε ένα πολυπληθές ακροατήριο με καντάδες και αξέχαστα παλαιά, παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια.






Οι φωνές μπλέχτηκαν με κιθάρες, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και κρουστά αφήνοντας τη γλυκιά, ευγενική, ρομαντική πινελιά τους και μας ταξίδεψαν στο χτες όταν η Αποκριά και το Καρναβάλι χαρακτηρίζονταν από άλλα ήθη, συνήθειες και ακούσματα.

Τραγούδια όπως τα «Έλα και εσύ» , «Απόψε την κιθάρα μου», «Μπαρμπα Γιάννη κανατά», «Δυο γλυκά ματάκια (Γιατί αγρυπνώ)», «Βαρκούλα θ’ αρματώσω», «Εις τον αφρό της θάλασσας», «Δίστιχα (Είσ’ ανθός), «Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Να το πάρεις το κορίτσι», «Άσπρες κορδέλες (Μένω σε κάποια γειτονιά)», «Το αλφαβητάρι τση αγάπης», «Λαλούν τ’ αηδόνια», «Πάμε σαν άλλοτε» και «Σ’ ένα παπόρο μέσα», δημιούργησαν μια νοσταλγική και γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα. Οι «Κανταδόροι της Santa Maura» άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.


https://www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: