Νέο διεθνές βραβείο ποίησης για την ποιήτρια-συγγραφέα Ιωάννα Κόκλα


http://www.kolivas.de/archives/98043


Στις 16 Μαρτίου 2012 η Λευκαδίτισσα ποιήτρια-συγγραφέας Ιωάννα Κόκλα βραβεύθηκε (για πέμπτη συνεχή φορά) για την συμμετοχή της σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό από την «Αμφικτυονία Ελληνισμού».

Το βραβείο που απέσπασε αυτή τη φορά ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές είναι το «Βραβείο Θέσπιδος», σε διαγωνισμό με θέμα «Αρχαίο πνεύμα αθάνατο – επιτεύγματα των Ελλήνων – μήνυμα πολιτισμού και συνύπαρξης», που προκηρύχθηκε από την «Αμφικτυονία Ελληνισμού» με έδρα την Θεσσαλονίκη.


Την επιτροπή βραβεύσεων αποτελούσαν Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι λογοτέχνες, οι οποίοι ήσαν οι εξής: Αλέξανδρος Δαφνομήλης, Keynes Games, Δημήτρης Μπουκόνης, Medina Pedro, Rontieri Marco Antonio, Sachot Paul, Θεόδωρος Σάντας και Πέτρος Χουτζούμης.


Τα προηγούμενα διεθνή βραβεία για την Ιωάννα Κόκλα, ήταν:


Το έτος 1997 2ο Βραβείο σε διαγωνισμό παραδοσιακής ποίησης από το «Πνευματικό Πρακτορείο Γιοχάνεσμπουργκ», το έτος 2007 «Βραβείο Σαπφούς» από την «Αμφικτυονία Ελληνισμού», το έτος 2008 3ο Βραβείο από το «Τμήμα Γραμμάτων της Μουσικής εταιρείας Βορείου Ελλάδος», το «Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Ν.Α. Ευρώπης» και τον «Σύνδεσμο Εκδοτών Β. Ελλάδος», και το έτος 2009 «Βραβείο Κορίννης» από την «Αμφικτυονία Ελληνισμού».


Η απονομή των βραβείων έγινε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Πόρτο Παλάς στην Θεσσαλονίκη μετά το πέρας των εργασιών του Β” Παγκοσμίου Συνεδρίου Αμφικτυόνων με θέμα: «Οικουμενικότητα και διαχρονικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Η πολυβραβευμένη ποιήτρια Ιωάννα Κόκλα, συμμετείχε και στο Β” Παγκόσμιο Συνέδριο Αμφικτυόνων, που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα, με θέμα εισήγησης «η κοινωνός ουσία του χρόνου, είναι ο λόγος ο ελληνικός», ανάμεσα σε καταξιωμένους συνέδρους, όπως ο Δημήτρης Θέμελης (Ομότιμος καθηγητής Μουσικολογίας Α.Π.Θ.), ο Thimonier Christian (Γενικός Πρόξενος Γαλλίας), ο Topalov Kyril (Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ακαδημίας), ο Γεώργιος Σουβατζής (τ. Δ/ντής Υπουργείου Εξωτερικών – Ελληνικής Πρεσβείας Αργεντινής), ο Imtiaz Khan (Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπρόσωπος Πακιστάν), η Πολυξένη Βελένη (Δ/ντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης), ο Αντώνης Μπουσμπούκης (Ομ. Καθηγητής Γλωσσολογίας Α.Π.Θ.), κ.α.


http://www.kolivas.de/archives/98043

Δεν υπάρχουν σχόλια: