τα πιο δημοφιλή σάιτ στον κόσμο http://www.lefkadapress.gr/

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 15:09

Ο χάρτης με τα πιο δημοφιλή σάιτ στον κόσμο

Γράφτηκε από τον  
Ο χάρτης με τα πιο δημοφιλή σάιτ στον κόσμο
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Google και το facebook είναι τα web sites με τις περισσότερες επισκέψεις σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι υπάρχουν χώρες όπου αυτό δεν ισχύει. 
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της υπηρεσίας Alexa, το μπλογκ Oxford Internet Institute's Information Geographies δημιούργησε ένα χάρτη με τα δημοφιλέστερα σάιτ σε κάθε χώρα. Ο χάρτης έχει τίτλο «Η εποχή με τις αυτοκρατορίες στο Ιντερνετ».
Η εφημερίδα al-Watan voice είναι το σάιτ με τις περισσότερες επισκέψεις στα παλαιστινιακά εδάφη ενώ το Μail.ru κυριαρχεί στο Καζακστάν. Το Yahoo! Είναι πρώτο στη λίστα στην Ιαπωνία και στην Ταιβάν ενώ στη Ρωσία πρώτη είναι η μηχανή αναζήτησης Yandex.
Στον κόσμο του ιντερνετ είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση της Κίνας έκανε διάφορα τερτίπια ώστε να μειώσει την ηγετική θέση του Google (εγκατέλειψε την Κίνα το 2010) προκειμένου να δώσει χώρο στο δικό της Baidu. Στην Κίνα μπαίνεις στο Google και με ένα μυστήριο τρόπο βρίσκεσαι στο Baidu το οποίο ελέγχει σήμερα το 80% της κινεζικής αγοράς ενώ έγινε ηγεμονική δύναμη στην Νότια Κορέα.
Το Google, σε κάθε περίπτωση, είναι το πιό δημοφιλές σάιτ σε 62 από τις 120 χώρες που περιλαμβάνονται στο χάρτη. Σε 50 από αυτές τις χώρες το Facebook είναι το σάιτ με τις περισσότερες επισκέψεις, σε 36 χώρες το Google βρίσκεται στη 2η θέση ενώ σε 14 άλλες χώρες πρώτο έρχεται το YouTube, το οποίο κατέχει η Google.



Πηγή:   iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: