29η PHILOXENIA


Έντονη η παρουσία της Λευκάδας στην 29η PHILOXENIA
http://www.kolivas.de/archives/167551


Πέφτει σήμερα η αυλαία της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 το βράδυ από την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση ως ένα «τουριστικό Φόρουμ με διεθνή ακτινοβολία» και ότι «αποτελεί ένα ξεχωριστό εμπορικό γεγονός καθώς κατά τη διάρκεια της Έκθεσης υπογράφονται σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες».









Η μεγάλη αυτή διοργάνωση φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να καταστεί Περιφερειακό σημείο συνάντησης του διεθνούς τουριστικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 235 ήταν φέτος οι εκθέτες (με συμμετοχή και της Ρωσίας μετά από πολλά χρόνια απουσίας) και περισσότεροι από 100 οι προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από συνολικά 33 χώρες, οι οποίοι αναμένονταν να έχουν πάνω από 1.000 προκαθορισμένα ραντεβού με Έλληνες εκθέτες. Από τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες, το 74% προέρχεται από την Ευρώπη, το 15% από τα Βαλκάνια, το 14% από την Ασία, το 10% από την Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Βραζιλία) και το 2% από την Αφρική. Εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, το 39% είναι διοργανωτές εκδηλώσεων, το 34% τουριστικοί πράκτορες, το 30% ταξιδιωτικά γραφεία wholesaler και το 29% ταξιδιωτικά γραφεία retailer. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή διοργάνωση ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος ήταν αυξημένος κατά 10% φτάνοντας τα 3.200 τ.μ.


Πέρα από το διεθνές όμως στοιχείο, έντονη ήταν στην 29η PHILOXENIA η εκπροσώπηση από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, καθώς συμμετέχει σε αυτή η πλειονότητα των Περιφερειών, προβάλλoντας τις αρετές των περιοχών τους και προσκαλώντας τη διεθνή τουριστική αγορά να τις γνωρίσει.


Μεγάλη και αναμενόμενη ήταν επίσης η συμμετοχή στην έκθεση εκπροσώπων του νησιού μας που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, καθώς, μεταξύ άλλων, η Εγνατία οδός έχει φέρει πιο κοντά τη Λευκάδα με τη Βόρεια Ελλάδα και κατ΄ επέκταση με τους κατοίκους των Βαλκανικών χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Παρουσιάζεται λοιπόν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουν τις επιχειρήσεις τους και τις ομορφιές της Λευκάδας στους επισκέπτες της έκθεσης. Πέρα από το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η Λευκάδα συμμετείχε ακόμη στην έκθεση με το ξεχωριστό περίπτερο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδας.


Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι αγόρια και κορίτσια, που δραστηριοποιούνται σε χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης παραδοσιακούς χορούς του νησιού μας, απ΄ όπου και οι πιο κάτω φωτογραφίες. Να ευχαριστήσουμε την κ. Αρετή Γαβρίλη – Κολυβά για την ευγενή παραχώρησή τους.




[View with PicLens]





















































Δεν υπάρχουν σχόλια: