“Αγκαλιάστηκε” το “Καφέ Ρετρό” στο θέατρο Αγορά !

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ

http://pressmedoll.gr/12:11 pm | Jan 13, 2015 |
Αρωμα Λευκάδας είχε, το πρωί της Κυριακής το θέατρο «Αγορά», στην παρουσίαση της βραβευμένης – από την Ακαδημία Αθηνών – ποιητικής συλλογής «Καφέ Ρετρό» του Λευκαδίτη Δημήτρη Σολδάτου. Οι Λευκαδίτες της Πάτρας έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση του συμπατριώτη τους ενώ κάποιοι μάλιστα ταξίδεψαν ειδικά στην Πάτρα για την παρουσίαση.
unnamed (40)
unnamed (35)
unnamed (43)unnamed (44)anoigma
unnamed (42)Ο Δημήτρης Σολδάτος εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην βαθύτερη ουσία της ποιητικής του δημιουργίας, συνοδεία μουσικής υπόκρισης ενώ ο Φάνης Δίπλας και η Αλέκα Ράπτη απήγγειλαν ποιήματα από τη συλλογή, φέρνοντας πιο κοντά το κοινό με την ποίηση του Δημήτρη Σολδάτου.
Μελοποιημένα τραγούδια της συλλογής παρουσίασε ομάδα νέων μουσικών από το νησί με την «υπογραφή» του συνθέτη Διονύση Γράψα ενώ ευχάριστη μουσική συντροφιά, χάρισαν στους παρευρισκομένους ο Βαλεντίνος Σταματέλος (τραγούδι/κιθάρα), η Ελλη Χαλκιοπούλου (τραγούδι/φλάουτο) και ο Διονύσης Σκλαβενίτης στο πιάνο.
unnamed (45)
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Λευκάδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Πατρέων κ. Μελάς, ενώ από το όμορφο νησί του Ιονίου ήρθε και ο Νίκος Τσιρίμπασης μαζί με την σύζυγό του, ο εκδότης της ποιητικής συλλογής, που συνεχίζει στο χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου στην Λευκάδα μια παράδοση πάνω από 100 χρόνια.

unnamed (37)unnamed (38)unnamed (39)

unnamed (36)(Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μουλίνος)
- See more at: http://pressmedoll.gr/parousiastike-i-vravevmeni-piitiki-sillogi-tou-lefkaditi-dimitri-soldatou/#sthash.7YiZ9uk0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: