παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λευκάδιου ποιητή Δημήτρη Ε. Σολδάτου με τίτλο «Καφέ Ρετρό» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2007).

soldatos9
Την περασμένη Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 ο Συλλογος των εν Πάτρας Λευκαδίων διοργάνωσε μία πνευματική εκδήλωση με «Λευκαδίτικο» χαρακτήρα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λευκάδιου ποιητή Δημήτρη Ε. Σολδάτου με τίτλο «Καφέ Ρετρό» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2007).
Η παρουσίαση έγινε στον φιλόξενο και υψηλής αισθητικής χώρο του Θεάτρου Αγορά στην οδό Καραισκάκη στην Πάτρα.
Η εκδήλωση διαρθρώθηκε σε τρείς ενότητες.
Προβολή Video για το βιβλίο. Στα βίντεο με συνοδεία εξαιρετικής μουσικής υπόκρουσης, ο ποιητής- αφηγητής με μεγάλη ευαισθησία μας εισήγαγε στην βαθύτερη ουσία της ποιητικής του δημιουργίας.
Ο Φάνης Δίπλας και η Αλέκα Ράπτη απήγγειλαν εξαιρετικά ποιήματα από την συλλογή.
Μελοποιημένα τραγούδια της συλλογής από τον εξαίρετο συνθέτη Διονύση Γράψα παρουσίασε ομάδα νέων μουσικών από το νησί. Στο πιάνο ήταν ο Διονύσης Σκλαβενίτης στην κιθάρα ο Βαλεντίνος Σταματέλος και στο φλάουτο η Έλλη Χαλκιοπούλου. Τραγούδησαν με ιδιαίτερη επιτυχία και με καταπληκτικές φωνές ο Βαλεντίνος Σταματέλος καί η Έλλη Χαλκιοπούλου.
Μαζί τους από την Λευκάδα ήρθε και ο Νίκος Τσιρίμπασης μαζί με την σύζυγό του, ο εκδότης της ποιητικής συλλογής, που συνεχίζει στο χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου στην Λευκάδα μια παράδοση πάνω από 100 χρόνια.
Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί φίλοι και ο Λευκάδιος κ. Μελάς αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Πατρέων. Επίσης παρέστησαν ο Λευκαδίτης στην καταγωγή ποιητής και δικηγόρος Σπύρος Βρεττός, ο σκηνοθέτης Κώστας Μαλαμής, κ.α.
Ακολουθεί το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση καθώς και φωτογραφίες.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).
Πηγή: www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: