Πάτρα: «Το όνειρο ενός γελοίου» με το Δημήτρη Βερύκιο στη σκηνή του Επίκεντρο











Η σημαντική παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» με το Δημήτρη Βερύκιο σε ένα μοναδικό ρόλο που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από το αθηναϊκό θεατρόφιλο κοινό για τα τρία επόμενα Δευτερό-Τριτα θα βρίσκεται στη σκηνή του Επίκεντρο+.

O Δημήτρης Βερύκιος αποδίδει με ένα μοναδικό τρόπο το κείμενο όπου καταγράφεται η προσωπική ενδοσκόπηση και η εντελεχής αναζήτηση της αλήθειας που διέπει τη ζωή, όπως την πραγμάτωσε ο κλασσικός Ρώσος συγγραφέας Φίοντορ Ντοστογιέφσκι. Στην κλασσική μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου που σκηνοθέτησε ο Τάκης Χρυσικάκος αποδίδονται όλα εκείνα τα ψυχικά ιδιώματα του κεντρικού ήρωα.

Η σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου συνοδεύει παίζοντας φλάουτο και τραγουδόντας επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού. Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό.

«Και στο κάτω-κάτω ας είναι όνειρο, αφού σημασία έχει ότι αυτό το όνειρο μου φανέρωσε την Αλήθεια…»



Ταυτότητα της παράστασης

Από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου

Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος

Συμμετέχει η σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου (φλάουτο και τραγούδι)

Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης: ΕΡΤ

Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη 19 – 20, 26 – 27 Οκτωβρίου & 2 – 3 Νοεμβρίου 2015

Ώρα: 9.15 μμ.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 70’ χωρίς διάλειμμα

Τηλ. Κρατήσεων: 2610 46 10 50

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:«Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» της Κοραλίας Τσόγκα και Εύης Μητσοπούλου στο Επίκεντρο+

Πάτρα: Το Επίκεντρο+ εγκαινιάζει τις λαϊκές παραστάσεις

http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: