Ομοσπονδία Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Διαμερισμάτων Ν. Λευκάδας--Δήμος Ελλομένου,http://www.holidaysinlefkada.eu/

Το Νυδρί , η έδρα του Δήμου και η ευρύτερη περιοχή με τα Δημ. Διαμερίσματα Νυδρίου , Βλυχού , Περιγιαλίου , Νεοχωρίου ( Μεγάλο Αυλάκι , Παλιοκατούνα ) Χαραδιατίκων, Αλάτρου , Φτερνού ,Πλατυστόμων , Βαυκερής , Κατωχωρίου και Πόρου, αποτελούν το Δήμο Ελλομένου, βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τη πρωτεύουσα του Νομού. Έχει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, τόσο στα παράλια, όσο και στο εσωτερικό.


Η γεωγραφική θέση, οικλιματολογικές συνθήκες, η εύφορη γη και η ύπαρξη νερού έχουν ευνοήσει αυτό τον τόπο. Έναν τόπο ευλογημένο που πετυχαίνει να κρατά επί χρόνια τις υψηλότερες τουριστικές αποδόσεις και ταυτόχρονα να διατηρεί υψηλή και τη γεωργική παραγωγικότητα.

Αξιοθέατα

Εδώ η μορφολογία του εδάφους ποικίλει. Συνδυάζει τη μεγαλύτερη, εύφορη πεδιάδα του νησιού, Εγκλημενό, με τους ορεινούς όγκους των Πλατυστόμων, Βαυκερής, Νεοχωρίου, Αλάτρου, Φτερνού και με τα τουριστικά παράλια, που αποτελούν θέρετρα για χιλιάδες παραθεριστές. Ο μεγάλος απάγκιος όρμος του Βλυχού που εισχωρεί βαθιά μέσα στην ξηρά αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, φιλόξενο σε όλα τα σκάφη που ταξιδεύουν στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Ολη η χερσόνησος του Βλυχού καταπράσινη, αγκαλιάζει την παραλία και φτάνει απέναντι από το Νυδρί. Τα Πριγκηπόνησα, μικρά κατάφυτα κι αυτά νησάκια : ο Σκορπιός , το νησί του Ωνάση όπου στις εγκαταστάσεις του νησιού αλλά και στη θαλαμηγό Χριστίνα φιλοξενήθηκαν προσωπικότητες παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους , Τσώρτσιλ Κέννεντυ , Μαρία Κάλλας και εκατοντάδες άλλε διασημότητες , το Σκορπίδι, η Μαδουρή , το νησί του ποιητή Αριστ.Βαλαωρίτη , η Σπάρτη και πιο μακριά το Μεγανήσι, είναι σαν να επιπλέουν στην ήρεμη θάλασσα.

Κι απέναντι, στην άκρη του ορίζοντα, οι Ακαρνανικές ακτές πλαισιώνουν αυτή τη μοναδική, πανέμορφη εικόνα που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική. Πριναπό λίγα χρόνια το Νυδρί και η ευρύτερη περιοχή του δεν ήταν παρά ένας μικρός οικισμός ψαράδων. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ζούσαν στα μικρά ημιορεινά χωριουδάκια που βρίσκονται ψηλότερα, στη Ράχη, στη Βαυκερή, στα Πλατύστομα και απασχολούνταν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, όπως και όλοι οι χωρικοί του νησιού.


Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού έδωσε μεγάλη ώθηση στην περιοχή κερδίζοντας την πλειονότητα των ντόπιων. Σήμερα ο τόπος είναι πολύ διαφορετικός από παλιότερα. Επίσης η τουριστική ανάπτυξη των παραλίων μετέβαλε την πληθυσμιακή κατανομή. Οι κάτοικοι από τον εσωτερικό ορεινό όγκο μετακινήθηκαν στα παράλια, όπου ανέπτυξαν δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, διατηρώντας παράλληλα τις χειμερινές αγροτικές ασχολίες τους, στα χωριά.

Λίγο μετά την Νικιάνα , στο δρόμο προς το Νυδρί , βρίσκεται το Περιγιάλι. Μέσα σε ένα αρμονικότατο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς , παράδοσης και εκσυγχρονισμού, προβάλλει απλό και πανέμορφο μαζί και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει τον επισκέπτη με τη μαγευτική του θέα προς τα κατάφυτα Πριγκηπονήσια. Αξίζει να επισκεφθείτε την Κόκκινη εκκλησιά , που χτίστηκε το έτος 1478 και το έτος 1821 μετατράπηκε σε ορμητήριο οπλαρχηγών, καθώς και το Ναό των Αγίων Πάντων και στη συνέχεια τον οικισμό Πλατυστόμων που θα σας εντυπωσιάσει με την πανοραμική θέα. Ολη η παραλιακή ζώνη από το χωριό Περιγιάλι μέχρι το Βλυχό έχει ενοποιηθεί. Δεκάδες πολυτελή καταλύματα, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και γραφεία προσφέρουν σύγχρονες τουριστικές υπηρεσίες, που εξυπηρετούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η όμορφη και πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία που απλώνεται χιλιόμετρα μπροστά, προσφέρει στους λουόμενους και τη δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ. Παρά την έντονη αξιοποίησή της, η περιοχή δεν έχει χάσει τη φυσική της ομορφιά.


Πυκνή βλάστηση από ελαιόδεντρα, πεύκα και κυπαρίσσια πλαισιώνουν την προσεγμένη τουριστική υποδομή. Η τάξη και η καθαριότητα βοηθούν στη διατήρηση ενός εξαιρετικά πολιτισμένου περιβάλλοντος. Οι ομορφιές της περιοχής όμως δεν εξαντλούνται στις αμμουδιές, στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. ΄Εχει να επιδείξει εξίσου σημαντικά ιστορικά, φυσικά, όσο και πολιτισμικά μνημεία, τόσο στα παράλια, όσο και στο εσωτερικό της. Με αφετηρία το Νυδρί, το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας, μόλις λίγο έξω από το κέντρο, ξεκινώντας την πρώτη μας διαδρομή, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το όμορφο τοπίο της περιοχής με τους πλούσιους ελαιώνες στα δυτικά του, τα εύφορα περιβόλια και τους κήπους. Η διαδρομή μπορεί να συνδυαστεί με έναν όμορφο περίπατο που περνάει από το χώρο των ανασκαφών, που βρίσκεται σφηνωμένος ανάμεσα στη θάλασσα και το βουνό, στην περιοχή Στενό Χαραδιάτικων και οδηγεί στη συνέχεια στο Βλυχό.

Εδώ ο Γερμανός αρχαιολόγος Γουλιέλμος Νταίρπφελντ ανακάλυψε τάφους και θεμέλια κυκλικών κτισμάτων. Η περιοχή είχε κατοικηθεί τουλάχιστον από την πρώιμη εποχή του Χαλκού (2.000 π.Χ.). Εμπνευστής ο ίδιος της θεωρίας ότι η Λευκάδα είναι η ομηρική Ιθάκη σύμφωνα με την ερμηνεία της Οδύσσειας, τοποθετεί το παλάτι του Οδυσσέα στο Νυδρί. Πολλά από τα ευρήματα του Νταίρπφελντ, κτερίσματα, αγγεία και λείψανα μυκηναϊκής εποχής, εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκάδας. Ο ίδιος ο Νταίρπφελντ αγάπησε τόσο το νησί που θέλησε να ταφεί εδώ. Ο τάφος βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στην άκρη της χερσονήσου του Βλυχού, πάνω από το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Υπάρχει η πληροφορία ότι το εκκλησάκι αυτό είναι χτισμένο πάνω σε αρχαίο ιερό των Νυμφών.


Το όμορφο παραδοσιακό Βλυχό , 20 χιλ. από την πόλη της Λευκάδας είναι στριμωγμένο ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα. Η παραλία του είναι κατάλληλη για ελλιμενισμό και την εξυπηρέτηση σκαφών. Συνεχίζοντας από το Βλυχό με παράκαμψη προς τα αριστερά, η διαδρομή οδηγεί ανάμεσα από αιωνόβιες ελιές, στην καταπράσινη περιοχή Γένι, μπροστά από την παραλία Δεσίμι. Στο τέλος του δρόμου ένα μικρό μονοπάτι καταλήγει στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, προσφέροντας μια άλλη άποψη του Νυδριού εξίσου εντυπωσιακή. Η επίσκεψη της Αγίας Κυριακής μπορεί να γίνει και με μικρά μισθωμένα καΐκια. Πάνω από τον όρμο του Βλυχού ένας ανηφορικός δρόμος οδηγεί στο χωριό Χαραδιάτικα και από εκεί ανεβαίνει στον οικισμό Άλατρο. Κι αυτό όπως και τα άλλα μικρά ορεινά χωριουδάκια της περιοχής είναι σήμερα εγκαταλελειμμένο. Λίγο έξω από το χωριό, στην κορυφή ενός λόφου όπου η θέα είναι εξαιρετική, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Πρόκειται για μια μικρή μονόχωρη αίθουσα με σαμαρωτή ξύλινη κεραμοσκεπή στέγη, η οποία θα πρέπει να αντικατέστησε άλλη ψηλότερη. Όλος ο ναός είναι γεμάτοςτοιχογραφίες που έγιναν πιθανότατα στις αρχές του 17ου αιώνα.

Οι περισσότερες σήμερα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα μια και είναι ξεθωριασμένες από τον καιρό και την εγκατάλειψη, αποτελούν όμως ένα από τα ελάχιστα σύνολα μεταβυζαντινών τοιχογραφιών στην Λευκάδα. Ο Μυστικός Δείπνος στη βόρεια πλευρά, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος βρέφος που οδηγείται στον Ζαχαρία, οι Άγιοι Κοσμάς, Δαμιανός, Παντελεήμων και Μηνάς με διαφορετικά ενδύματα με πλούσια χρώματα δημιουργούν μια ασυνήθιστη κατανυκτική ατμόσφαιρα ακόμα και σήμερα στον επισκέπτη. Η περιοχή των Χαραδιάτικων είναι ξεχωριστή και για το όμορφο φαράγγι της. Πανέμορφο κι αυτό, ανέγγιχτο από ανθρώπινες παρεμβάσεις, είναι ιδανικό για περιπάτους μέσα στη φύση. Στο φαράγγι σώζονται πολλοί νερόμυλοι, απομεινάρια της αγροτικής ζωής του τόπου και μάρτυρες της ύπαρξης ορμητικών υδάτων που εκμεταλλεύονταν οι κάτοικοι για να αλέσουν τις σοδειές τους. Μετά το Βλυχό ανηφορίζοντας προς τα νότια, συναντάμε το Κατωχώρι, μικρό, γραφικό χωριουδάκι με λιθόκτιστα σπιτάκια. Εδώ ήταν παλιά η έδρα του Δήμου. Υπάρχουν ακόμα τα κτίρια που στέγαζαν τις δημοτικές υπηρεσίες, όπως τα δικαστήρια. Στο χωριό βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους με αγιογραφίες του 16ου αιώνα.


Νοτιότερα στη διαδρομή αυτή, αριστερά από τον κεντρικό δρόμο, είναι ο Πόρος, παλιό χωριό της περιοχής, σκαρφαλωμένο πάνω σε μια απότομη πλαγιά με προσανατολισμό προς τα δυτικά, σαν να έχει γυρίσει την πλάτη του στη θάλασσα. Το χωριό είναι τριγυρισμένο από πράσινο και μοιάζει να ζει σε δικούς του ήρεμους ρυθμούς. Πάνω από το χωριό, σε απόσταση λιγότερο από 800 μέτρα σώζονται ερείπια ενός πύργου, ο οποίος προφανώς επόπτευε όλη τη γύρω περιοχή. Ο πύργος αυτός, καθώς και λείψανα ενός αρχαίου ελαιοτριβείου,που βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με τον Νταίρπφελντ, ανήκουν στον 4ο π.Χ. αιώνα περίπου. Μετά τον Πόρο, ο δρόμος οδηγεί κατεβαίνοντας μέσα από το χωριό σε δύο πανέμορφες αμμουδερές παραλίες, τη Ρούδα και το Μικρό Γυαλό, που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη που μάλλον δε θα ξέρει ποιά να πρωτοδιαλέξει. Κι εδώ τα νερά, είναι πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, καταγάλανα, ενώ το πράσινο καθρεφτίζεται στην επιφάνειά τους.

Συνεχίζοντας νότια δεξιά από τον κεντρικό δρόμο είναι το μικρό χωριό Φτερνό. Από εκεί η θέα της Ρούδας είναι μαγευτική. Εδώ θα καταλήγει ο δρόμος που θα περνάει μέσα από το φαράγγι των Χαραδιάτικων προσφέροντας στον επισκέπτη την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να περπατήσει ακόμα μια ξεχωριστή διαδρομή και να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Μιαδεύτερη διαδρομή ξεκινάει από το Νυδρί και ακολουθεί έναν δρόμο ελαφρά ανηφορικό που οδηγεί μέσα από το καταπράσινο τοπίο,στον αγροτικό οικισμό Ράχης που βρίσκεται πάνω στο βράχο. Από εκεί ανηφορίζοντας προς τα δυτικά, συναντάμε ένα γραφικό σκιερό μονοπάτι που σκαρφαλώνει στην πλαγιά του φαραγγιού Δημοσάρι. Το μονοπάτι είναι διανοιγμένο και ασφαλές και προσφέρεται ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες.


Στο τέλος του μονοπατιού υπάρχει μια σειρά βράχων απ' όπου κυλάει ορμητικά το νερό σχηματίζοντας καταρράκτη. Το νερό συγκεντρώνεται σε μια φυσική λεκάνη. Το καλοκαίρι λιγοστεύει, αλλά ο περίπατος tμέσα στο καταπράσινο, δροσερό τοπίο έτσι κι αλλιώς είναι απολαυστικός. Το φαράγγι Δημοσάρι θεωρείται ένας πολύτιμος βιότοπος. Ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης έχει εξυμνήσει στα ποιήματά του το χείμαρρο, αγναντεύοντας το τοπίο από τη Μαδουρή. Λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό της Ράχης βρίσκεται η Βαυκερή, ένα άλλο γραφικό ορεινό χωριό της περιοχής, γεμάτο πράσινο, με άφθονα νερά. Ηιστορία της ξεκινάει από τον 16ο ή τον 17ο αιώνα. Λιγοστοί είναι οι κάτοικοί της σήμερα. Η θέα που προσφέρει προς το Νυδρί είναι πραγματικά μαγευτική.

Γύρω στα τρία χιλιόμετρα έξω από τη Βαυκερή βρίσκεται ερειπωμένη πια η Μονή του Ασωμάτου Αρχάγγελου Μιχαήλ, μια από τις πιο αξιόλογες και πιο πλούσιες του νησιού. Το μοναστήρι υπολογίζεται ότι ιδρύθηκε μέσα στο 16ο αιώνα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Σύμφωνα με τον ιστορικό Κ. Μαχαιρά, υπήρχε πολύ πριν από το 1681. Ο αρχικός ναός ήταν μια μικρή μονόχωρη αίθουσα με σαμαρωτή ξύλινη στέγη και συμπληρωνόταν από μικρά χαμηλά κελιά. Στα 1700 επί Ενετών το μοναστήρι βρισκόταν στην ακμή του με 19 κελιά πολλά χωράφια και ζώα. Όλος ο μοναστηριακός οικισμός βρισκόταν σε μια κατάφυτη και πλούσια κοιλάδα. Σήμερα μόνο τα ερείπια των εγκαταστάσεων του μοναστηριού, κελιά, ξενώνες, αποθήκες, ελαιοτριβείο, στάβλοι μαρτυρούν την παλιά οικονομική ευρωστία του. Το καθολικό του ναού έχει σημαντικές τοιχογραφίες από τα τέλη του 16ου έως τις αρχές του 17ου αιώνα που κάλυπταν τότε όλο το ναό. Αξίζει να θαυμάσουμε την Παναγία Πλατυτέρα στην κόγχη του Ιερού και πάνω την Ανάληψη του Χριστού. Η εικόνα της Άκρας Ταπείνωσης στην κόγχη της Πρόθεσης, το Όραμα της Αγίου Πέτρου και η Θυσία του Αβραάμ αποτελούν εντυπωσιακές παραστάσεις, το ίδιο και η σειρά των προφητών και των ολόσωμων αγίων.


Μια από τις καλύτερα διατηρημένες παραστάσεις είναι το Εν Χώναις θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το μοναστήρι. Το έργο έχει απαλά και ζεστά χρώματα και απόλυτα ισορροπημένη σύνθεση. Βόρεια από τη Βαυκερή ο δρόμος οδηγεί στα Πλατύστομα, άλλο ένα μικρό ορεινό χωριό με κατοίκους. Είναι γνωστό από το ιστορικό μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησίας, της Ευαγγελίστριας. O πρώτος ναΐσκος της ιδρύθηκε από δύο μοναχούς το 1478 και χτίστηκε με αργούς λίθους και ντόπιο κόκκινο πηλό, γι' αυτό και ονομάστηκε Κόκκινη Εκκλησία. Η μονή είναι δημιούργημα του 16ου αιώνα Εξελίχτηκε σε μοναστικό κέντρο με ξεχωριστή φήμη και μεγάλη περιουσία. Τα νεότερα χρόνια ο ναός και το τέμπλο δέχτηκαν μάλλον συμπληρωματικές επισκευές και διορθώσεις. Οι παλαιότερες δεσποτικές εικόνες είναι σπουδαία έργα του Κρητικού Μιχαήλ Τζεν που φυλάσσονται σήμερα στη Συλλογή Μεταβυζαντινών Εικόνων Επτανησιακής Τέχνης, στην πόλη της Λευκάδας και χρονολογούνται από το 1723.

Είναι ο Ευαγγελισμός, Η Κυρία των Αγγέλων, ο Χριστός Βασιλεύς Βασιλευόντων και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο είναι κι αυτό εξαιρετικό με πέντε θαυμάσιες και πολύ καλά διατηρημένες εικόνες. Η Κόκκινη Εκκλησιά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία της Λευκάδας. Στην τρίτη διαδρομή από το Νυδρί προς τα δυτικά ο δρόμος περνάει σχεδόν παράλληλα με τη δεύτερη διαδρομή μέσα από τον ελαιώνα και το γόνιμο κάμπο του Εγκλημενού.


Μια ευχάριστη πορεία δύο χιλιομέτρων περίπου, οδηγεί στον οικισμό της Παλαιοκατούνας Ο οικισμός δημιουργήθηκε από μετεγκατάσταση του πληθυσμού από τα ορεινά, κυρίως από το Νεοχώρι. Από την Παλαιοκατούνα μια πανέμορφη διαδρομή δυόμιση χιλιομέτρων οδηγεί στο Νεοχώρι, ορεινό χωριουδάκι. Ανεβαίνοντας προς τα εκεί ο επισκέπτης είναι σαν να απογειώνεται. Στα πόδια του ο κάμπος, το Νυδρί, το Περιγιάλι, η χερσόνησος του Βλυχού με το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, το Γένι και τα νησάκια με τις ακτές της Ακαρνανίας στο βάθος. Όλα φαντάζουν σαν ψεύτικα, σαν ένας πίνακας μαγευτικής ομορφιάς.

Το καταπράσινο τοπίο του ελαιώνα , οι ποικιλόμορφοι ορεινοί σχηματισμοί , προκαλούν τον επισκέπτη να χαρεί τη θαυμάσια αρμονική ισορροπία της φύσης με απλούς περιπάτους , με ποδηλασία , ορειβασία κλπ. Στο Νεοχώρι ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από το Ελλομένειο Μουσείο Ελληνικών Μουσικών οργάνων, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του κ. Παναγιώτη Τσατσούλα. Τόσο το ίδιο το κτίριο, παλιό λιοτρίβι που μετατράπηκε σε αξιολογότατο χώρο υποδοχής, όσο και τα εκθέματά του, παραδοσιακά αντικείμενα λαϊκήςτέχνης, αγροτικά εργαλεία και μουσικά όργανα, είναι μοναδικά. Στην είσοδο του χωριού στέκει η Παναγία η Ευαγγελίστρια, η μόνη εκκλησία με τρούλο σ' όλο το νησί. Επίσης, το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο τέλος του χωριού, έχει τοιχογραφίες του 16ου αιώνα.

Διασκέδαση

Για το φαγητό και το ποτό υπάρχουν παραδοσιακές νησιώτικες ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπάρ κ.λ.π. σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τους παραδοσιακούς υπέροχους μεζέδες (κοκορέτσι, σπληνάντερο) και ψητά της ώρας στα ορεινά Δ.Δ. του Δήμου και τους ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι στα παραλιακά Διαμερίσματά του. Η έκπληξη όμως αρχίζει καθώς ο ήλιος βουτά στον ορίζοντα. Τα χρυσοπόρφυρα χρώματα που δημιουργούνται σε ουρανό και θάλασσα προσφέρουν στιγμές μοναδικές καθώς η ψυχή ηρεμεί και ο νούς αναπολείτα όσα υπέροχα ένιωσαν οι αισθήσεις. Κι ενώ η ψυχή απλώνει τα φτερά της σας προσκαλεί για μια γνωριμία με την νυχτερινή ζωή στα Δ.Δ. του Δήμου και ιδιαίτερα στο Δ.Δ. Νυδρίου υποσχόμενη διασκέδαση του γούστου σας. Μοντέρνες DISCO, μπάρ, Πάμπ, κ.λ.π. για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, σας περιμένουν να σας προσφέρουν μαγικές στιγμές. Ξεφάντωμα και χαρά στις Ελληνικές βραδυές με ντόπιο κρασί (Βαρτζαμί, κεφαλιακό, κεροπάτι,λάγκερο) συρτάκι και παραδοσιακά συγκροτήματα.


Το Νυδρί είναι από 25ετίας και πλέον το δημοφιλέστερο κέντρο του νησιού προσελκύοντας παραθεριστές από όλο τον κόσμο γιατί προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και όλες τις τουριστικές δραστηριότητες. Πλούσια έθιμα και παραδόσεις σας περιμένουν να συμμετάσχετε ενεργά και να διασκεδάσετε. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων σας στις υπέροχες μικρές και μεγάλες παραλίες του Δήμου Ελλομένου , πλήθος επιλογών μπορούν να καλύψουν τον χρόνο σας:ιστιοπλοϊα wind surfing, waterski, jet ski, beach tennis, volley, καταδύσεις και ψάρεμα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα σας κάνουν να λησμονήσετε τα όποια προβλήματα και να χαρίσετε στον εαυτό σας μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές απόλαυσης.

Παραλίες

Ο Δήμος Ελλομένου σας δίνει κάθε μέρα και ξεχωριστή επιλογή περιπλάνησης. Όμορφες παραλίες με εύκολη πρόσβαση υπάρχουν στις ανατολικές και νότιες ακτές του νησιού (Λυγιά - Νικιάνα - Περιγιάλι - Νυδρί - Δεσίμι - Μικρός Γιαλός - Πόρος - Σύββοτα - Βασιλική - Αγιοφύλι) πουμπορείτε να κολυμπήσετε , να κάνετε θαλάσσια σπόρ , να πιείτε το καφέ σας στη παραλία. Η νότια πλευρά φημίζεται για τα ζεστά και ήσυχα νερά της.


Οι ακτές είναι ομαλές με νερά αβαθή. Αν διαθέτετε φουσκωτά ή νοικιάσετε μια βάρκα μπορείτε να κολυμπήσετε σε ερημικές ακρογιαλιές και να επισκεφθείτε τα Πριγκιποννήσια και τα νησιά Μεγανήσι , Κάλαμο και Καστό.

Ταξιδεύοντας

Καθημερινά υπάρχει τακτική συγκοινωνία μέσω ΚΤΕΛ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να εξυπηρετείται ο επισκέπτης που δεν διαθέτει δικό του μεταφορικό μέσο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει αστική συγκοινωνία με την πόλη της Λευκάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: